Palamós “reobre” els aparadors d’establiments tancats com una de les accions per dinamitzar el comerç local

L’Ajuntament de Palamós ha arribat a un acord amb la propietat de la llibreria Gavina per a poder arrendar els seus aparadors, ara tapats després que aquest emblemàtic establiment, situat entre el carrer Major i la plaça de la Vila, tanqués el negoci a finals de l’agost passat i després de 42 anys d’activitat.

La utilització municipal dels aparadors d’aquest comerç s’iniciarà durant la setmana vinent i serà per a poder promocionar serveis o activitats que gestionen des de diverses àrees com la de Patrimoni amb el Museu de la Pesca, el Servei d’Arxiu Municipal o la Biblioteca, entre altres.

Amb aquesta acció es pretén minimitzar la imatge d’establiments i aparadors tancats en els principals eixos comercials del municipi, dinamitzant aquell àmbit i amb l’objectiu que aquella botiga pugui tornar a reprendre activitat en el menor temps possible. La utilització dels aparadors per part de l’Ajuntament és doncs provisional fins a la represa de l’activitat d’aquell comerç. La proposta es vol ampliar a d’altres comerços actualment tancats.

Impuls d’accions per a seguir fomentant l’activitat comercial
Palamós no vol permetre la davallada del seu comerç i per això des de l’Àrea de Promoció Econòmica en col•laboració amb l’entitat comercial Fecotur es vol impulsar el treball conjunt mitjançant el qual es permeti estudiar quines altres accions es poden realitzar per a seguir fomentant el comerç local.

Entre altres l’Ajuntament de Palamós elaborarà un cens dels locals buits que hi ha al municipi, per tal de poder analitzar també els preus i les condicions del lloguer.

Posteriorment és previst contactar amb propietaris i entitats bancàries i fomentar que aquests locals es posin al mercat i es puguin destinar a activitat comercial.

Amb aquesta mesura es vol fer front a la problemàtica que pateixen alguns negocis de Palamós que han de tancar perquè no poden pagar els alts lloguers que els demanen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat