Palamós rep aquesta setmana la visita d’una àmplia delegació de joves de la ciutat agermanada de Rheda-Wiedenbrück

Des del passat dissabte 30 de setembre i durant tota aquesta setmana, Palamós acull una nova estada d’una delegació de la ciutat agermanada de Rheda-Wiedenbrück.

Aquesta visita forma part dels desplaçaments habituals que durant l’any realitzen a Palamós grups i entitats de la ciutat alemanya i s’emmarca precisament dins la dinàmica del pacte d’agermanament de les dues poblacions, que progressivament han potenciat una relació més directa entre les entitats i els ciutadans dels dos municipis, la qual cosa ha permès realitzar estades, projectes i activitats conjuntes sense la necessitat de l’enllaç institucional.

Fomentant l’agermanament
El grup que visita aquests dies Palamós està format per unes cinquanta persones, principalment joves de 15 a 18 anys, que aprofiten aquests dies per poder fer diverses activitats esportives i culturals, potenciant els lligams entre les dues poblacions, en una estada que és coordinada per l’entitat local Palamós Connecta, que fomenta els encontres i les activitats entre les dues ciutats agermanades.

Ahir dimarts 3 d’octubre l’Ajuntament de Palamós, amb l’alcalde Lluís Puig al capdavant, acompanyat d’una representació del consistori municipal, va organitzar una recepció de benvinguda a tot el grup de la ciutat alemanya, així com a les famílies de Palamós que acullen en les seves cases bona part d’aquesta delegació.

El grup és integrat majoritàriament per joves de l’entitat Palamós Freunde i del club de bàsquet DJK-Rheda.

Precisament aquesta visita, que es realitza cada any, i en la seva basant esportiva mitjançant el bàsquet, va ser el punt d’inici dels contactes entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós per tal d’emprendre el projecte d’agermanament que es va signar l’any 1995.

Palamós Freunde va ser creada a Rheda-Wiedenbrück amb motiu de l’agermanament entre les dues poblacions, amb l’objectiu de fomentar el contacte i la informació entre els col·lectius d’ambdues ciutats.

El programa previst per a la delegació alemanya que aquests dies fa estada a Palamós, inclou, a banda de les activitats esportives, rutes guiades al municipi, visites al Castell del Montgrí, a l’obrador de la pastisseria Castelló, de Girona, especialitzat en l’elaboració de xuixos; o la visita al Museu Marítim de Barcelona.

L’agermanament
La relació entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós neix l’any 1987 mitjançant els contactes que estableixen alguns cubs de bàsquet de Rheda amb el Club Esportiu Palamós, entre els quals s’inicien diversos intercanvis i trobades entre els respectius equips de bàsquet.

Aquests intercanvis van prosperar, i de la mà dels responsables d’aquestes entitats esportives comencen els contactes entre els ajuntaments d’ambdues ciutats per tal d’estudiar la viabilitat d’un possible agermanament, i així fer extensius els intercanvis a altres sectors de la població a banda de les entitats esportives. Els contactes van fructificar i el pacte d’agermanament es va signar l’any 1995.

Palamós i Rheda-Wiedenbrück han consolidat durant aquests anys els intercanvis entre les dues ciutats, en l’àmbit cultural, juvenil, educatiu, esportiu i social, potenciant els encontres i les estades cada cop més sovintejades entre entitats dels respectius municipis, fomentant progressivament un contacte entre les mateixes entitats o els mateixos ciutadans que han enfortit l’amistat entre les dues poblacions.

Des de l’any 2017 Palamós també compta amb un pacte d’agermanament amb el municipi tarragoní de l’Ametlla de Mar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp