Palamós rep la visita de dues formacions corals juvenils de la ciutat agermanada de Rheda-Wiedenbrück

Palamós rep aquesta setmana la visita d’un centenar de joves de la ciutat alemanya de Rheda-Wiedenbrück, agermanada amb Palamós des de 1995.

Es tracta dels cors “St. Äegidius”, amb 56 cantaires d’edats d’entre 12 i 18 anys; i el de “St. Clemens” amb 40 integrants de 10 a 25 anys. Les dues corals alemanyes han participat aquest passat cap de setmana en una trobada internacional de formacions corals que s’ha realitzat a Barcelona i aprofiten aquesta activitat per fer una breu estada a Palamós.

La delegació alemanya ha comptat en aquesta ocasió amb la presència de l’alcalde de Rheda-Wiedenbrück, Theo Mettenborg, que s’ha sumat en aquest desplaçament a les dues corals.

L’alcalde de Palamós per substitució, Jordi Pallí, acompanyat de diversos regidors de govern, i amb la presència dels representants de l’entitat local Palamós Connecta, varen rebre ahir dilluns 16 de juliol, tot aquest gruix de ciutadans de Rheda-Wiedenbrück que aquests dies són a la vila, amb una recepció que va tenir lloc a les 19 h, al teatre La Gorga.

Aquest acte de benvinguda va ser seguit, a partir de les 21 h, per un concert que varen realitzar a La Gorga les dues formacions alemanyes i la coral palamosina Fusions Grup Vocal.

L’agermanament
La relació entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós neix l’any 1987 mitjançant els contactes que estableixen alguns cubs de bàsquet de Rheda amb el Club Esportiu Palamós, entre els quals s’inicien diversos intercanvis i trobades amb els respectius equips de bàsquet com a protgonistes.

Aquests intercanvis van prosperar, i de la mà dels responsables d’aquestes entitats esportives comencen els contactes entre els ajuntaments d’ambdues ciutats per tal d’estudiar la viabilitat d’un possible agermanament, i així fer extensius els intercanvis a altres sectors de la població a banda de les entitats esportives.

Els contactes van fructificar i el pacte d’agermanament es va signar l’any 1995. Palamós i Rheda-Wiedenbrück han consolidat durant aquests anys els intercanvis entre les dues ciutats, a nivell cultural, juvenil, educatiu, esportiu i social, potenciant els encontres i les estades entre les entitats dels respectius municipis, fomentant progressivament un contacte de les mateixes entitats o els mateixos ciutadans que han consolidat els llaços d’amistat entre les dues poblacions.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp