Palamós rep la visita de l’alcalde de la ciutat agermanada de Rheda-Wiedenbrück

El passat dijous i divendres, 9 i 10 de maig, Palamós va rebre la visita oficial de l’alcalde de la ciutat agermanada de Rheda-Wiedenbrück, Theo Mettenborg. La delegació alemanya formada per l’alcalde i un tècnic municipal visitaven Palamós dins les trobades entre alcaldes emmarcades en el pacte d’agermanament que els dos municipis van signar l’any 1995.

Aquesta va ser la segona visita al municipi de l’alcalde alemany després que l’any 2010 ja ho fes, coincidint amb el primer any al capdavant de l’alcaldia de Rheda-Wiedenbrück i en substitució del que ho havia estat fins aquell moment, Bernd Jostkleigrewe. L’estada de dos dies ha permès perfilar aspectes generals de l’acord destacant l’interès de seguir potenciant com fins ara la relació entre les entitats de les dues ciutats, facilitant els contactes i l’organització d’estades d’aquests col•lectius.

L’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés; i l’alcalde de Rheda-Wiedenbrück, Theo Mettenborg, es van reunir la mateixa tarda del dijous per tractar els temes de l’agermanament juntament amb regidors de govern i tècnics municipals. El divendres 10 també es van realitzar reunions dels alcaldes d’ambdues ciutats amb els regidors dels grups municipals de l’oposició així com amb els representants de l’entitat Palamós Connecta que promou l’activitat de l’agermanament.

Enguany els dos municipis varen acordar posposar les trobades oficials d’agermanament degut a la situació global de crisi que s’està visquen. En aquest àmbit i durant les reunions realitzades la setmana passada els alcaldes també van proposar poder valorar la possibilitat de celebrar l’any 2015 el 20è aniversari de la signatura del pacte amb l’organització d’unes trobades oficials entre les dues ciutats.

A banda de les reunions de treball, la visita de Theo Mettenborg, alcalde de Rheda-Wiedenbrück des de 2011, també va servir per a poder donar-li a conèixer una mica més Palamós.

D’aquesta manera l’alcalde Mettenborg va tenir l’oportunitat de conèixer els projectes culturals del Museu de la Pesca i l’Espai del Peix o bé recórrer trams del camí de ronda que transcorre per espais costaners de gran bellesa natural i paisatgística.

L’agermanament
La relació entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós neix l’any 1987 mitjançant els contactes que estableixen alguns cubs de bàsquet de Rheda amb el Club Esportiu Palamós, entre els quals s’inicien diversos intercanvis i trobades entre els respectius equips de bàsquet.

Aquests intercanvis van prosperar, i de la mà dels responsables d’aquestes entitats esportives comencen els contactes entre els ajuntaments d’ambdues ciutats per tal d’estudiar la viabilitat d’un possible agermanament, i així fer extensius els intercanvis a altres sectors de la població a banda de les entitats esportives.

Els contactes van fructificar i el pacte d’agermanament es va signar l’any 1995. Amb l’establiment definitiu de l’acord, es va estipular que un cop cada dos anys, es portarien a terme unes jornades d’intercanvi promogudes pels respectius ajuntaments, un cop per cada ciutat.

Palamós i Rheda-Wiedenbrück han consolidat durant aquests anys els intercanvis entre les dues ciutats, a nivell cultural, juvenil, educatiu, esportiu i social, potenciant els encontres i les estades cada cop més sovintejades entre entitats dels respectius municipis, fomentant progressivament un contacte entre les mateixes entitats o els mateixos ciutadans que han consolidat els llaços d’amistat entre les dues poblacions.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat