Palamós rep la visita d’una delegació política i científica colombiana, interessada a conèixer l’exemple del municipi en la gestió pesquera i el foment del patrimoni marítim

Una delegació política i científica colombiana formada per set persones, va visitar ahir dimarts (22/10/19) a la tarda el port de Palamós, interessats en conèixer l’exemple del municipi en la gestió pesquera i el foment del patrimoni marítim.

Entre els càrrecs que hi varen ser representants es destaquen el director de la Autoridad Nacional de Acuicultura y Pesca; el secretari general de la Gobernación del departament del Magdalena; així com el rector, investigadors i professors de la Universidad del Magdalena.

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, gestiona, durant aquests dies, les visites que aquesta delegació fa per diversos punts de Catalunya. Aquesta estada a Palamós també va comptar amb la participació dels doctors Joan Baptista Company i Nixon Bahamon, investigadors de l’Institut de Ciències del Mar ICM-CSIC.

El recorregut d’ahir al port palamosí es va iniciar a la Confraria de Pescadors de Palamós, on acompanyats pels responsables d’aquesta entitat varen poder visitar la llotja i la subhasta del peix.

Els participants van tenir l’oportunitat de poder dialogar amb pescadors palamosins coneixent en primera persona i al detall, les tipologies de pesca que es desenvolupen a Palamós i la seva gestió. D’aquestes es destaca tota la feina duta a terme durant els darrers quinze anys en el sector pesquer palamosí amb l’aplicació del Pla de Gestió de la gamba, que permet una explotació sostenible d’aquest destacat recurs i potencia la seva qualitat.

A banda aquesta delegació de Colòmbia també va conèixer els projectes culturals i de foment del patrimoni marítim i pesquer que es gestionen des dels equipaments de l’Espai del Peix i el Museu de la Pesca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat