Palamós s’adhereix al Pla comarcal per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Palamós va aprovar, dijous passat, l’adhesió del municipi al Pla comarcal per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere 2021-2024, que impulsa el Consell Comarcal del Baix Empordà.

La proposta d’aprovació d’aquesta adhesió va ser presentada pel departament d’Acció Social i Ciutadania, i mitjançant el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós, des del qual s’ha participat en l’elaboració d’aquest Pla. L’objectiu és el de poder sumar el municipi a una xarxa comarcal que ha de permetre actuar en l’àmbit de la igualtat, en coherència amb una línia estratègica conjunta, establint vincles de coordinació i treball entre els diversos municipis participants.

Actualment el document que recull aquest Pla està en procés d’aprovació per part dels municipis de la comarca que han confirmat la seva adhesió. Un cop enllestit aquest tràmit el Pla estarà plenament amb vigència i permetrà promoure la perspectiva de la diversitat afectiva, sexual i de gènere a l’àmbit del Baix Empordà, treballant per erradicar les desigualtats i les violències que es deriven de l’orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.

Durant els darrers anys s’ha destacat l’impuls de polítiques públiques i de reconeixement de drets, gràcies a les reivindicacions i les lluites del moviment associatiu LGTBI i de l’aprovació de la Llei 11/2014 aprovada per la Generalitat de Catalunya, mitjançant la qual garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i així acabar amb l’homofòbia, lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Però més enllà del reconeixement formal de drets, encara queda un llarg camí per recórrer, ja que els avanços no han estat iguals per a totes les persones del col•lectiu ni s’han produït amb la mateixa intensitat en tots els àmbits, contextos i territoris. El Pla comarcal per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere 2021-2024, ha de permetre seguir treballant en aquest camí.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp