Palamós se suma a Dia Internacional dels Arxius commemorant el 30è aniversari del referèndum de la platja de Castell

El dia 9 de juny es commemora el Dia Internacional dels Arxius, i Palamós s’hi adhereix amb una iniciativa que organitzarà divendres vinent, 7 de juny, el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós, mitjançant la qual es commemorarà el 30è aniversari (12 de juny de 1994) de la consulta popular sobre la urbanització de la plana i la platja de Castell, un referèndum que va aconseguir la protecció integral d’aquest espai natural palamosí.

L’activitat tindrà lloc el divendres vinent, 7 de juny, de 18 a 20 h, a la seu del Servei d’Arxiu Municipal de Palamós (parc dels Països Catalans, Casa Montaner, 2a planta). Les persones que ho desitgin podran veure alguns dels documents del fons de l’Associació Salvem Castell i d’altres vinculats.

Aquesta entitat local va néixer l’any 1992 per fer front a les propostes urbanitzadores presentades per vàries promotores per a edificar en la zona de la plana i el paratge de Castell. L’associació demanava la no urbanització de Castell i la inclusió de la platja, la plana i el paratge, dins del Pla d’Espais d’Interès Natural. Salvem Castell es va mantenir activa fins a la declaració de Castell, per part del Tribunal Superior, com a espai no urbanitzable a preservar l’any 2001.

Documentació textual i material audiovisual

El seu fons documental, cedit a l’Ajuntament de Palamós i conservat al Servei d’Arxiu, està compost majoritàriament per documentació textual, però també conté imatges, plànols i material audiovisual produït o rebut en el desenvolupament de les activitats que duia a terme l’associació. Una mostra d’aquest fons es podrà veure a les instal·lacions del Servei d’Arxiu, a Casa Montaner, que s’acompanyarà d’un passi d’imatges dels actes, la campanya i la consulta sobre Castell.

Aquesta proposta que organitza el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós s’inclou dins la campanya “Som present. Som històries” que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de poder difondre durant aquesta setmana, les activitats que realitzen els arxius del país amb motiu del seu Dia Internacional.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat