Palamós se suma a la campanya d’encesa de llums grocs, per a sensibilitzar i conscienciar sobre l’endometriosi

Aquesta setmana Palamós fa protagonista l’endometriosi, que dilluns passat, 14 de març, va commemorar el seu Dia Mundial. Per aquest motiu la façana de l’Ajuntament de Palamós es va il•luminar de color groc per visibilitzar aquesta malaltia entre la societat local i en solidaritat a les persones afectades.

L’endometriosi és una malaltia crònica que afecta aproximadament a un 15% de les dones en edat fèrtil, la malaltia consisteix en el creixement de teixit endometrial fora de la cavitat uterina, formant quists, nòduls o implants de teixit endometrial que es poden localitzar a la pelvis, també a la bufeta, provocant problemes miccionals (dolor, infeccions recurrents…), i al sistema renal (dolor al defecar, obstruccions intestinals…).

El temps de mitjana del diagnòstic és de nou anys i l’endometriosi pot provocar dolor, astènia (fatiga crònica) disparèunia (dolor durant o després de les relacions sexuals), síndrome miccional, trastorns intestinals i infertilitat, entre d’altres. Tot un seguit de símptomes que provoquen la disminució de la qualitat de vida de les pacients.

Es considera la primera malaltia ginecològica que pateixen les dones, superant el càncer de mama, tot i que encara es desconeixen les causes i la curació d’aquesta malaltia.

L’endometriosi no té cura i els tractaments que existeixen són pal•liatius, incloent-hi teràpies hormonals i, en casos greus, cirurgia. Aquesta malaltia afecta una de cada deu dones al món, havent-hi més de 190 milions que actualment la pateixen.

Palamós se suma d’aquesta manera a les persones que viuen aquesta situació i les entitats que els donen suport, amb l’objectiu fer visible aquesta malaltia, avançar en el seu major coneixement i ajudar les dones que la pateixen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat