Palamós se suma al “Dia Mundial de la presa de consciència de l’abús i maltractament a la vellesa”

L’Ajuntament de Palamós mitjançant el projecte Ciutat Educadora ha organitzat aquest migdia, un acte en suport al “Dia Mundial de la presa de consciència de l’abús i maltractament a la vellesa” que avui, 15 de juny, es commemora arreu del món.

Aquest acte ha tingut lloc a la plaça de Catalunya amb l’objectiu de conscienciar, prevenir i, alhora, denunciar i donar visibilitat, a qualsevol mena de maltractament envers el col•lectiu de la gent gran.

Els parlaments han estat encapçalats per la regidora de Gent Gran, Laura Lafarga, i han seguit amb la intervenció de professionals del municipi vinculats amb l’atenció a la vellesa, concretament la directora d’atenció a la dependència dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, Núria Comes; el voluntari de Creu Roja Palamós, Pau Gamundi; i la directora de la residència de gent gran Palamós Mar, Sandra Medina.

La part central d’aquesta jornada ha arribat amb la lectura del manifest del “Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a la Vellesa” elaborat pel Consell de la Gent Gran de Catalunya, i que en el cas de Palamós ha llegit el representant de l’Associació de la Gent Gran de Palamós, Jaume Sirvent.

La regidora de Gent Gran, Laura Lafarga, ha destacat la importància de dies com aquest que “permeten que tant govern com institucions i les mateixes ciutadanes i ciutadans prenguem consciència que hi ha un problema a solucionar, aplicant totes aquelles mesures que ens permetin avançar cap a una societat lliure de maltractament envers les persones grans”.

La regidora ha volgut fer palès la importància de tenir a Palamós una xarxa d’entitats i persones que treballen de forma coordinada per a la cura d’aquest col•lectiu, i moltes vegades de forma totalment desinteressada.

En els darrers anys i amb motiu de la pandèmia i dels confinaments, l’Ajuntament de Palamós en coordinació amb Creu Roja, SSIBE i Serveis Socials, ha activat serveis adreçats especialment a la gent gran que viu sola, amb la posada en funcionament de l’acompanyament de gent gran amb seguiment telefònic, que han permès tenir coneixement del seu estat de salut, necessitats de medicació, alimentació o de la llar.

Després de realitzar la consulta telefònica l’Ajuntament de Palamós gestiona aquelles necessitats que s’hagin pogut detectar, aplicant recursos propis o bé derivant-ho aquells serveis més especialitzats (hospitalaris, assistencials, etc) que calgui en cada cas.

En aquesta línia cal destacar que l’Assemblea local de Creu Roja i l’Ajuntament de Palamós també varen coordinar un servei de subministrament d’aliments, productes de farmàcia o d’higiene a persones grans, discapacitades i vulnerables del municipi, que es varen veure afectades per les mesures de confinament.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat