Palamós serà present al FITAG acollint l’obra gestual 1984 de la companyia ucraïnesa Splash que adapta l’obra homònima de Georges Orwell

Un dels objectius més perseguits per la direcció artística del FITAG és que aquest esdeveniment cultural no es quedi només en un important aparador de propostes de teatre amateur català i internacional, sinó que també sigui un motor de creativitat, al mateix temps que dinamitzi i posi en valor el teatre no professional que es fa a les nostres comarques. Per aquest motiu, el FITAG posa en contacte agrupacions teatrals de diversos punts per tal que comparteixin el fet teatral i creïn inèrcies entre ells. A Palamós, l’agrupació teatral acollidora és Gespa Teatre que rep, col•labora en el muntatge i facilita l’organització de l’activitat convertint-se en ambaixadors del FITAG a Palamós.

1984 és una novel•la política de futur-ficció escrita per George Orwell i publicada l’any 1949. Es tracta d’una narració en la qual un estat omnipresent, encarnat en una dictadura totalitària encapçalada pel seu líder el Gran Germà, reforça el conformismme absolut entre els ciutadans i cerca la supressió de la seva identitat mitjançant un control de l’individu. Aquest llibre introdueix per primer cop el concepte del Gran Germà, un líder sempre present i que tot ho pot veure i controlar a través de monitors (“telepantalles”) situats arreu. 1984 va tenir un bon nombre de vendes des del començament, i avui en dia segueix sent un dels llibres més influents del segle XX.

En aquesta adaptació gestual, els ucraïnesos de la companyia Splash es centren en la figura d’un home anomenat Winston, la peça més simple del sistema. Winston ja no suporta viure per sota les esclavitzants lleis d’aquest món i ha pres una decisió: derrotar la màquina que destrueix la llibertat interior d’aquests éssers humans atrapats en aquesta roda alienant. Però quina és la seva arma principal? I quins reptes es trobarà en el camí cap al seu somni més desitjat?

La companyia i estudi de teatre Splash de Kíev, Ucraïna, va néixer l’any 2009. Té les portes obertes a tots els que volen participar en el fet teatral, sense càstings ni exàmens. És una escola on persones de diferents professions i aficions troben alguna cosa més que una senzilla manera de passar el temps, és un espai creat per a aquells que estimen «el teatre que ens fa sentir vius». Són aficionats que, segons l’opinió d’espectadors de tot el món, actuen com veritables professionals guanyant nombrosos premis nacionals i internacionals.

El FITAG està organitzat per la Diputació de Girona sota la direcció de l’actor i director Martí Peraferrer. Es porta a terme del 23 al 27 d’agost a la ciutat de Girona i els municipis externs que hi participen són, a part de Palamós, Figueres, Sant Gregori, Puigcerdà, Sant Pere Pescador, La Jonquera, Vidreres, Salt, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, i Besalú.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat