Palamós tanca el pla d’asfaltatges iniciat el 2015 i estableix les prioritats de pavimentació de carrers per als propers anys

Aquesta setmana quedaran enllestides les tasques d’asfaltatge que des de la setmana passada s’han realitzat en un total de set trams de carrers de Palamós. Es tracta de 870 metres lineals que restaven pavimentar del pla iniciat l’any passat.

Els trams afectats han estat els del carrer de Muntaner, entre Ample i Jacint Verdaguer; el carrer de Foment, entre Salvador Albert i Pey i Jacint Verdaguer; el carrer de Provença, entre el passeig del Mar i el carrer de Londres; i el tram del carrer de la Riera d’Aubi, entre els carrers d’Aragó i Provença. La resta de trams que s’han inclòs també són els de l’avinguda de Catalunya, entre els carrers de Nàpols i del Mar; i els carrers de Rosselló i d’Aragó, entre passeig del Mar i l’avinguda del President Macià.

Les obres s’han executat, majoritàriament durant la setmana passada, hi han inclòs el fressat del paviment vell, el reg asfàltic i l’aplicació d’un nou aglomerat. Aquesta setmana és previst enllestir totalment el projecte, amb el pintat de la senyalització viaria horitzontal i l’acabament en embornals, tapes del clavegueram i altres serveis. El cost d’aquestes feines ha estat d’uns 85.500 euros.

Procés de participació ciutadana, Pla asfaltatges 2017-2019
Coincidint amb la finalització d’aquestes millores l’Ajuntament de Palamós també ha tancat el procés de participació ciutadana que va iniciar a finals del mes de setembre passat mitjançant el qual es demanava als ciutadans de la vila opinar sobre quina tipologia de carrers han de ser els que cal prioritzar a l’hora de programar al municipi els futurs plans d’asfaltatges. Les votacions s’han realitzat mitjançant el web municipal, indicant el DNI de cada participant, en un procés adreçat als veïns del municipi majors de 16 anys.

Finalment han estat 180 els ciutadans del municipi que han aportat els seus vots pel que fa al futur Pla d’asfaltatges 2017-2019. Cal destacar que en total hi va haver una participació de 219 persones, però es van descartar 39 vots per no ser d’empadronats a Palamós.

Aquest procés de participació ciutadana no permetia votar un carrer específic amb l’objectiu de no beneficiar aquells que són més altament poblats. Amb aquest objectiu estipulava cinc criteris concrets sobre els quals marcar prioritats: 1/ Estat actual de l’asfalt, 2/ Volum de trànsit, 3/ Proporció de trànsit pesat, 4/ Categoria de la via i 5/ Priorització de carrers situats dins un àmbit d’actuació. Cada participant podia votar d’acord amb la següent puntuació: 3 punts al que es consideri més important, 2 punts al que es consideri en segon lloc i 1 punt per al que es consideri en tercer lloc.

Els ciutadans de Palamós han decidit majoritàriament que es prioritzin aquells carrers en els quals es detecti un estat més deficient del paviment, amb 495 punts; seguits dels que tinguin més volum de circulació, amb 265 punts; així com els que tenen una importància estructural més destacada d’acord amb els usos comercials, residencials o de serveis d’aquest carrer, 146 punts.

Les categories menys votades han estat, per un costat, la que marcava prioritzar els carrers propers a un àmbit d’actuació on ja s’hi han realitzat millores, amb 103 punts; i finalment la que prioritzava els carrers amb més circulació de trànsit pesat, amb 47 punts.

En paral•lel a aquest procés l’Àrea municipal d’Urbanisme i Serveis Tècnics està realitzant un estudi mitjançant el qual poder conèixer l’estat actual del paviment de tots els carrers i vies del municipi.

Aquesta compilació de dades se sumarà al criteri majoritari dels ciutadans obtingut amb la participació ciutadana. Un resultat que permetrà confeccionar el Pla d’asfaltatges per als propers anys (2017-2019) a Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat