Palamós tanca la 32a Mostra de Teatre Infantil i Juvenil amb una xifra rècord de participació de 523 actors i actrius

La Comissió organitzadora de la Mostra de Teatre, integrada per Gespa Teatre i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, va tancar divendres passat 31 de maig, la 32a edició de la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil, amb un acte festiu de cloenda i de lliurament de diplomes i obsequis que va tenir lloc al Teatre La Gorga.

D’aquesta manera es posava punt final a una programació teatral dividida en dos apartats, infantil i juvenil, que es va iniciar el 19 d’abril amb la programació d’obres protagonitzades pels més petits, 12 en total; i que va seguir, del 9 al 31 de maig, amb l’oferta per als joves que va incloure 7 espectacles.

523 actors/actrius i 4.614 espectadors

Totes aquestes obres han estat representades per un gruix de 523 actors i actrius, de 6 a 18 anys, vinculats a escoles del municipi o col·lectius joves, destacant com a una nova xifra rècord de participació en una edició de la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil. Concretament, la dada es divideix en 386 participants per a la infantil i 137 per a la juvenil.

D’aquesta valoració final també es destaca la xifra d’espectadors, que en aquest cas se situa a les 4.614 persones que s’han comptabilitzat com assistents en el total de les 19 obres representades durant aquesta edició.

50 anys d’història fomentant el teatre entre els més joves

La Mostra de Teatre neix l’any 1974 quan l’Agrupació Teatral La Gespa decideix organitzar un Concurs per potenciar el teatre a Palamós i ampliar el grup. Al cap de tres anys, el Concurs passa a Mostra i es porta a terme, en diferents espais escènics, fins a 1982.

La manca d’escenaris va interrompre aquesta activitat que es reprèn, l’any 2000, de manera conjunta entre Gespa Teatre i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

Mitjançant la Mostra es fomenta la pràctica del teatre entre els infants i els adolescents de Palamós, en un exercici que permet la promoció d’aquest art entre els més joves, alhora que els aporta múltiples beneficis en el seu dia a dia.

La pràctica del teatre millora la concentració, la memòria i la seguretat, ajuda a desinhibir-se, desenvolupa els sentits i la creativitat, potencia el treball d’equip i els valors com el compromís, la solidaritat, l’empatia, el respecte, la curiositat, la confiança, referma l’autoestima, consolida el sentiment de comunitat, ajuda a conèixer i dominar les emocions i ensenya a valorar i aprofitar les oportunitats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Cultura

08/07/2024

Relacionades per entitat