Palamós tanca la programació d’activitats al voltant del dia 25-N amb la realització d’un taller d’autoprotecció per a dones

L’equipament municipal de les galeries Carme va acollir, ahir dilluns 29 de novembre, la darrera de les activitats que ha programat enguany l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós amb motiu del 25-N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Es tracta d’un taller d’autoprotecció per a dones mitjançant el qual poder donar a conèixer tècniques de defensa personal, com a eines per protegir-se d’agressions físiques.

L’activitat va comptar amb la participació d’una vintena de dones del municipi que varen seguir amb atenció aquesta sessió, que impartien dos Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Proximitat i d’Atenció al Ciutadà (URPAC) de Girona, i que compta amb la participació de la coordinadora dels grups d’atenció a la víctima dels Mossos a Girona.

Durant el taller els dos agents reiteren la importància d’aprendre a fugir i a demanar auxili, però per aquelles ocasions que no sigui possible s’instrueix a les dones participants perquè sàpiguen quines són les seves fortaleses i quines són les debilitats dels seus oponents. Els mossos fan una demostració de les mesures d’autoprotecció que han de conèixer les dones, ensenyant quines són les parts més vulnerables del seu cos, perquè siguin conscients què és allò que han de protegir, com ho han de protegir i, finalment, com han de fugir.

Aquesta proposta tanca el calendari d’activitats que l’Ajuntament de Palamós ha programat durant els darrers dies amb motiu del 25-N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, i que també s’ha sumat al programa de Maternitats Lliures que es segueix realitzant al municipi.

L’objectiu de les propostes realitzades al voltant del 25-N ha estat poder seguir conscienciant i sensibilitzant la societat local en la lluita contra les actituds masclistes.

Aquestes propostes es varen iniciar el passat 16 de novembre amb l’homenatge que el consistori va dedicar, abans de l’inici de la sessió plenària, a les dones que han estat assassinades enguany a Catalunya a mans de les seves parelles o exparelles.

Posteriorment, els actes van seguir amb una taula rodona, un espectacle de dansa, la presentació d’un llibre o una mostra bibliogràfica, formant part d’aquestes propostes que es varen centralitzar el passat 25 de novembre amb un acte institucional al teatre La Gorga.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp