Palamós tanca l’accés als espais naturals de Castell i S’Alguer-pineda d’en Gori davant el risc d’incendis

Palamós ha tancat avui (12/11/03) l’accés de vehicles i de persones als espais naturals litorals de S’Alguer-pineda d’en Gori i de Castell que inclou l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig.

Màxim risc d’incendi
Aquesta mesura que no afectarà els propietaris o residents d’habitatges ubicats dins aquests àmbits, s’aplica coincidint amb l’activació del nivell ALFA 3, que avui ha decretat la Generalitat de Catalunya per diverses comarques catalanes entre les quals hi ha la del Baix Empordà.

Aquest nivell d’alerta marca el màxim risc d’incendi que avui tenen comarques com la del Baix Empordà degut al fort vent predominant i al baix grau d’humitat al bosc.

L’Ajuntament de Palamós fa el tancament en l’àmbit de Castell de manera coordinada amb els municipis de Mont-ras i Palafrugell, i conjuntament també amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, garantint d’aquesta manera la prohibició d’accés global a tot el àmbit de l’Espai d’Interès Natural Castell-Cap Roig.

El tancament dels espais naturals de Castell i S’Alguer s’allargarà fins a la desactivació del nivell ALFA 3 per part de la Generalitat. Per tal de controlar que l’accés dins aquest àmbit sigui tan sols dels residents a la zona, durant el període que es mantingui el tancament es reforçaran en aquests àmbits el nombre de patrulles de vigilància de la Policia Local de Palamós.

Amb aquesta decisió es vol garantir la seguretat de les persones així com la dels espais naturals afectats, en el cas que aquestes zones es veiessin afectades per un incendi o una possible emergència.

La restricció de vehicles a aquests àmbits es basa en la Llei de regulació de l’accés motoritzat al medi natural i l’ordenança municipal de camins, que faculten l’Ajuntament i la Generalitat per a poder aplicar aquest tipus d’actuacions i que preveu la possibilitat de sancionar aquells que vulnerin la norma.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat