Palamós tanca l’accés amb vehicle motoritzat als espais naturals de Castell i de S’Alguer-pineda d’en Gori

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós està ultimant les tasques que permetran que demà dijous 9 de juny, coincidint amb la mitjanit, es tanqui com cada any per aquesta època l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, així com l’accés a l’espai litoral de cala S’Alguer i pineda d’en Gori.

Aquesta restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats (cotxe o moto) que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors. Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés a l’aparcament de la pineda d’en Gori d’un únic vehicle per propietat.

La prohibició d’accés a S’Alguer afectarà l’únic camí accessible per a vehicles que des de la Fosca permet arribar fins a l’aparcament situat al costat de la pineda d’en Gori, mentre que els accessos per a vianants, per qualsevol dels camins de ronda i corriols existents, seguiran oberts amb tota normalitat.

En el cas del camí de cala Estreta aquesta mesura afecta a tots els accessos a l’EIN Castell-Cap Roig i es fa en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

El tancament de l’accés amb vehicle motoritzat al camí de cala Estreta o al de S’Alguer-pineda d’en Gori es mantindrà durant tot l’estiu i mentre les condicions meteorològiques facin perllongar el risc d’incendi.

Amb aquesta mesura es vol garantir la seguretat de les persones així com d’aquests destacats espais naturals litorals, en el cas que aquestes zones es veiessin afectades per un incendi o una possible emergència.

Espai d’aparcament a la plana de Castell
Com cada any, coincidint amb la prohibició de l’accés de vehicles a l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, l’Ajuntament de Palamós habilitarà una zona d’aparcament a la plana de Castell, en uns terrenys agrícoles d’uns 17.000 m2 que s’ubiquen coincidint amb el tram final del camí que en dóna accés a la platja.

Aquest espai quedarà totalment condicionat aquesta setmana amb la rehabilitació de la planimetria del terreny que permetrà la seva funció d’aparcament, donant alternativa d’estacionament a tots els propietaris de vehicles interessats a poder accedir des de Palamós a cala Canyers, cala Sanià, cala Estreta, a les cales de la zona del Crit, o bé a la platja de Castell, on hauran d’arribar-hi a peu.

L’aparcament compta amb una capacitat per uns 500 vehicles i els cost d’estacionament és de 5 € al día; de 3 € per a aquells vehicles que estacionin en aquest aparcament a partir de les 14 h, i amb un abonament especial per a deu dies que té un preu de 30 €.

L’horari de vigilància d’aquesta zona d’estacionament serà de dilluns a diumenge de 9 a 20 h.

Precisament la vigilància d’aquest espai d’aparcament serà a càrrec de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima que mitjançant el seu personal controlarà l’accés i estacionament dels vehicles, garantint al mateix temps un acurat control de l’àmbit davant possibles riscos d’incendis, possibilitant en aquests casos una actuació ràpida mitjançant vehicles i material d’extinció ubicats a la zona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat