Palamós tornarà a ser la seu del Rally Costa Brava Històric que enguany decidirà el Campió del “FIA Trophy for Historic Regularity Rallies”

Palamós serà, per segon any consecutiu la seu del Rally Costa Brava Històric, que se celebrarà del 19 al 22 d’abril de 2018.

La relació entre la vila palamosina i el ral·li de regularitat per a vehicles clàssics és especialment significativa en aquesta XV edició, donat que la FIA (Federación Internacional del Automóvil) ha decidit conjuntament amb RallyClassics, que sigui aquesta la prova que proclami al Campió del “FIA Trophy for Historic Regularity Rallies”, l’autèntic campionat europeu d’aquesta especialitat, que atrau els millors especialistes del món.

El XV Rally Costa Brava Històric, amb l’honor de ser l’única prova puntuable per l’europeu de l’especialitat, tindrà un recorregut d’un total de 1.037 km en 28 trams, essent el 50% de regularitat. Les característiques de l’itinerari es mantindran en secret fins poc abans de la seva celebració.

Després de l’aliança signada per un trienni l’any passat, Palamós serà la seu central de la competició i acollirà la major part dels actes, des de les verificacions, el parc tancat, el podi de sortida, el village, un tram espectacle, els finals d’etapa i l’acte de lliurament de premis. L’oficina de direcció de la cursa estarà situada a l’Hotel Trias, lloc on s’allotjaran els membres de l’organització i tots els equips participants.

Precisament, les verificacions administratives i tècniques es desenvoluparan durant el 19 d’abril, així com el “Welcome Tapas Rally Palamós”, amb una selecció dels productes més preuats de la zona.

La sortida de la prova tindrà lloc des de Palamós a les 15.00 hores del divendres 20 d’abril des del podi instal•lat en el passeig marítim. Aquesta primera etapa acabarà per al primer participant ja en plena matinada, a les 02.55 h de l’endemà. En aquesta mateixa jornada, corresponent al dissabte 21 d’abril, donarà inici la segona etapa a les 11.00 h; tots dos inicis d’etapa començaran amb un tram espectacle. El ral·li acabarà a les 23.45 h, amb un bufet que se servirà al mateix parc tancat.

Les novetats d’aquest any són molt positives per totes les parts que participen en el bon desenvolupament de la prova. D’una banda, la vila de Palamós aconsegueix per segon any consecutiu ser protagonista del Rally Costa Brava Històric que suposa, entre altres, desestacionalitzar una àmplia oferta que té la ciutat durant l’any i, també, acollir una especialitat que fins l’any passat no se li associava. Pel que fa a la FIA, amb la competició aconsegueix centrat tota l’atenció en un ral·li molt apreciat pels participants que segueixen l’europeu i que ajuden a completar una llarga llista d’inscrits. De retruc, això enorgulleix a RallyClassics que aquest any té “l’exclusiva” i veu premiat l’esforç d’una organització sempre molt ben valorada.

El XV Rally Costa Brava Històric espera completar una llista d’inscrits que superi el centenar de participants.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat