Palamós ubica a Castell un punt d’informació i vigilància d’aquest important espai natural

L’espai natural de Castell compta enguany amb un punt fix d’informació i vigilància d’aquest important espai natural.

Des de l’Àrea de Medi Ambient s’ha impulsat aquesta iniciativa mitjançant la qual, durant els mesos de juliol i agost en horari de 10 a 17 h, s’habilita un punt informatiu que és gestionat per membres de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima.

Aquesta caseta informativa es troba ubicada al camí que passa paral•lel a la riera i que connecta l’aparcament d’aquest àmbit amb la platja Castell, en un indret molt proper al bosc de transició que hi ha al final de la plana agrícola.

L’objectiu és que des d’aquest punt informatiu es faci una tasca divulgativa entre els usuaris de Castell dels valors mediambientals d’aquest àmbit i de la cura que cal tenir per preservar-los. En aquest sentit els membres de l’ADF informen dels diversos espais i punts d’interès de l’àmbit (mediambiental, paisatgístic, patrimonial o cultura), els itineraris que en donen accés.

Al mateix temps es vol potenciar una presència més directa de l’ADF durant el període d’estiu, que permeti tenir un control i potenciar la vigilància d’aquest espai davant els riscos d’incendis, possibilitant en aquests casos una actuació ràpida mitjançant vehicles i material d’extinció que aquesta entitat ubica a la zona.

L’Associació de Defensa Forestal Gavarres Marítima també aprofita la seva presència diària a Castell per a realitzar tasques de manteniment de l’espai, així com actuacions de prevenció d’incendis.

Es tracta del desbrossament i la neteja de les franges boscoses laterals que hi ha en alguns dels accessos a Castell desbrossat el sotabosc dels laterals del camí, reduint la càrrega de combustible vegetal d’aquests àmbits que podien convertir-se en principals detonants de la propagació del foc en cas d’incendi.

També es fa manteniment dels camins garantint en tot moment l’accessibilitat a les zones boscoses dels vehicles d’emergències, com els camions de bombers.

Aquestes tasques també es realitzen en altres zones del municipi com S’Alguer, la Pineda d’en Gori o Cap Gros.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat