Palamós ubica dos nous desfibril·ladors fixos a la via pública i ja son nou el nombre d’aquests equips instal·lats al municipi

Des d’aquest mes de febrer Palamós ja compta amb dos nous aparells desfibril·ladors fixos (DEA) ubicats en punts de la via pública. Es tracta concretament dels que s’han instal·lat a l’exterior de l’equipament municipal de la “Nau dels 50 metres”, a la plaça del Suro; i l’altre a l’accés a la platja de Sant Esteve de La Fosca.

La ubicació d’aquests nous desfibril·ladors fixos forma part del programa “Girona, territori cardioprotegit” que gestiona l’organisme Dipsalut amb la col·laboració dels ajuntaments gironins. La instal·lació ha estat a càrrec dels tècnics electricistes de la Brigada Municipal, que han preparat l’escomesa elèctrica necessària, i d’operaris d’una empresa contractada que s’ha encarregat d’ubicar finalment l’aparell.

D’aquesta manera Palamós ja suma un total de nou desfibril·ladors fixos a la via pública. La resta d’aparells es troben situats a l’exterior de l’Ajuntament, de l’antiga oficina de turisme, al passeig del Mar; a l’accés del Pavelló Municipal d’Esports, de l’Estadi Municipal, del Mercat, de la seu de Serveis Socials, davant el parc de l’Arbreda; i a la plaça de Mossèn Gumersind.

A banda d’aquests també cal comptar els desfibril·ladors mòbils situats en tres cotxes patrulla de la Policia Local de Palamós, així com el que també dota la unitat mòbil de Protecció Civil de Palamós.

Els desfibril·ladors fixos estan ubicats dins de grans columnes que, a més de protegir-los, contenen les instruccions per utilitzar-los i permeten veure l’aparell a molta distància. Se situen sempre a l’exterior per tal de ser ben visibles, accessibles a tothom i les 24 hores.

Els aparells estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que quan algú procedeix a usar-los, aquest servei rep una alerta per tal de poder enviar immediatament atenció mèdica al lloc dels fets.

Aparells automàtics, molt senzills d’utilitzar
Tots els aparells són automàtics, molt senzills d’utilitzar, de manera que els pot fer servir qualsevol persona, sense necessitat de formació prèvia.

Per a poder-los usar de manera eficaç, els desfibril·ladors estan dotats amb un sistema de locució que es posa en funcionament automàticament un cop l’aparell s’activa per a una emergència. Aquesta locució, sumada als gràfics descriptius que té l’aparell, donen les instruccions pas a pas per a una correcta i eficaç utilització del desfibril·lador.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp