Pregó, concerts, espectacles, cinema o activitats musicals itinerants, protagonistes d’una Festa Major de Palamós 2020, adaptada a les normes de la COVID-19

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ja té preparada la programació d’actes de la Festa Major 2020, que es durà a terme del 23 al 26 de juny, amb un ventall d’actes culturals, lúdics i festius totalment gratuïts, que tindran lloc majoritàriament al parc de l’Arbreda, a l’aire lliure, amb un aforament limitat i garantint totes les mesures de seguretat sanitària vinculades a la COVID-19.

Concerts, espectacles, cinema o activitats musicals itinerants, son els principals esdeveniments que s’inclouen en aquest programa que compta amb la col•laboració d’entitats i associacions locals. La festa s’iniciarà el dimarts 23 de juny, a l’Arbreda, amb un espectacle de màgia i el pregó d’inici dels actes que enguany serà a càrrec de la palamosina Dolors Martos, vinculada als mitjans de comunicació locals i a l’activitat comercial del municipi, des d’on s’ha implicat sempre en el foment, difusió i promoció de Palamós, la seva societat, entitats i activitats.

Als actes programats a l’Arbreda només es podrà accedir mitjançant entrada, que serà totalment gratuïta, i que permetrà a l’organització tenir un control de l’aforament màxim, amb tot el públic assegut i garantint poder mantenir la distància de seguretat de dos metres entre les cadires, les quals es netejaran i desinfectaran a cada ús.

Les entrades per assistir als espectacles es podran adquirir a partir del dia 15 de juny, mitjançant el web: www.lagorga.cat. Cada persona podrà adquirir com a màxim un sol pack d’una, dues o quatre entrades, seguint la disposició de les cadires que hi haurà ubicades a l’Arbreda. Per facilitar aquest servei a la gent gran o a persones sense accés a les tecnologies, s’habilitarà un servei d’atenció telefònica per a la reserva de localitats, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de juny, de 10 a 13 h, mitjançant el telèfon: 972 602 330.

El dia 23 de juny l’activitat festiva seguirà a partir de 22 h, amb una de les propostes destacades del programa, que incorpora la realització d’espectacles itinerants mitjançant els quals poder fer arribar el caliu de la festa als carrers del municipi, on els veïns podran gaudir-ne còmodament des de les seves finestres, terrasses o balcons. En aquest cas i, damunt d’una de les carrosses utilitzades pel carnaval, es programarà un concert de revetlla itinerant, a càrrec del grup Coi Els Montgrons.

Vinculat a aquesta activitat s’organitzarà un concurs de decoració dels balcons durant la Festa Major, que premiarà els més ben decorats amb un val de 250 € per gastar als comerços de Palamós. Per a participar-hi només caldrà penjar a Instgram una foto del balcó participant amb l’etiqueta: #fmpalamosalbalco. Totes les activitats incloses en el programa (també publicat en format revista) es podran seguir en directe mitjançant les retransmissions en streaming que es faran d’aquests actes, amb l’objectiu que tothom en pugui gaudir, tenint en compte que en l’espai de l’Arbreda l’aforament serà limitat i no tothom podrà accedir-hi.

El dia central de la festa, 24 de juny, Sant Joan, l’activitat s’iniciarà a les 10 h amb una jornada de portes obertes al Museu de la Pesca que s’allargarà durant tot el dia; i a les 12 h, la tradicional missa solemne a l’església de Palamós. La música tindrà un especial protagonisme aquest dia amb l’espectacle familiar itinerant a càrrec del grup Atrapahits, que es durà a terme de 19 a 21 h, pels carrers del municipi; i amb un doble concert que realitzarà a l’espai de l’Arbreda la cobla Els Montgrins, el primer a les 19:30 h, que es repetirà a les 22:30 h.

El 25 de juny, l’Arbreda acollirà dues propostes més. A les 19 h serà el moment d’inici d’un espectacle de circ pensat per als més menuts i a càrrec de la companyia Pekenio Náhuel. A les 22:30 h, tindrà lloc el concert “Barber shop” que durà a terme el grup Metropolitan. Entre aquestes dues propostes s’afegirà, de les 20 a les 22 h, la música itinerant amb la participació del Dj palamosí, Dani Homs, que amenitzarà els carrers del municipi amb música dels anys vuitanta.

Els actes centrals de la festa es tancaran el divendres 26 de juny amb molta música. A les 19 h, l’Arbreda serà l’escenari del concert que realitzarà el trio format per Neus Mar, Nito Figueras i Enric Canada. I a partir de les 22 h i fins a la mitjanit, els carrers de Palamós seran els protagonistes del concert itinerant que durà a terme la formació The Covers, acompanyats per a l’ocasió dels cantants: Ukuphila, Litus, Mireia Sierra, Suki, Cabernícola i Keko Doménech.

Les jornades festives centrals es realitzaran del 23 al 26 de juny, però també es programaran activitats els dies previs i posteriors a aquestes dates. D’aquesta manera del 19 al 26 de juny l’entitat Ateneu de Palamós organitzarà un concurs per les seves xarxes socials, amb preguntes sobre Palamós, que faran descobrir curiositats del municipi a bona part dels participants. A partir del dia 19 de juny, el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós, publicarà al seu web un recull de prop de 230 fotografies del fons municipal i de la col•lecció Medir Perxés, enregistrades entre 1939 i 1940, les quals mostren la devastació del municipi després de la Guerra Civil, situant aquests indrets amb imatges actuals.

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós també ha previst diverses propostes que tindran lloc a l’Arbreda: el dia 19 de juny, cinema a la fresca amb la projecció, a les a les 22 h, de la pel•lícula “La La Land”. El dissabte 20, a les 20 h, l’espectacle Improshow a càrrec de la companyia Planeta Impro; i el diumenge 21 de juny el concert Ja Veus, a càrrec d’artistes locals i de Calonge. Les propostes per a joves es completaran amb un concurs de cuina en línia, mitjançant el qual caldrà proposar una recepta d’un àpat de Festa Major, i enviar-la a: espai.jove@palamos.cat.

Les activitats festives es tancaran el dia 27 de juny, amb un concert de gospel que tindrà lloc a les 20 h, a l’Arbreda, a càrrec de la formació Palamós Gospel Choir.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat