Primer taller participatiu pel futur del port de Palamós

Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós organitzen el primer taller participatiu emmarcat dins del procés participatiu que s’està fent durant la fase prèvia d’elaboració del Pla especial del port de Palamós.

Amb el títol “El port com a activitat econòmica”, la ciutadania podrà opinar i aportar propostes sobre el futur d’aquesta infraestructura. El taller tindrà lloc el dimecres 4 d’abril, a les 19 h, a l’Espai del Peix.

El segon taller que es programarà serà el titulat “El port com activitat esportiva i de lleure”, i tindrà lloc el dimecres 18 d’abril. El tercer i últim taller, “La façana marítima”, es farà el dimecres 2 de maig. Aquests dos tallers participatius s’organitzaran també a les 19 h, a l’Espai del Peix.

Paral•lelament a aquestes activitats, el procés participatiu sobre el Pla especial del port de Palamós mantindrà reunions informatives amb els agents portuaris i responsables dels diferents sectors d’aquesta infraestructura.

Un cop finalitzat aquest tot aquest procés es farà una sessió de retorn per donar a conèixer les aportacions rebudes. La data d’aquesta sessió i el lloc es donaran a conèixer més endavant.

Accions fetes
Fins el moment, ja s’han organitzat dues sessions informatives en les quals han assistit un centenar de ciutadans, en les quals s’han donat a conèixer els àmbits d’actuació del Pla especial així com les diferents accions previstes en el procés participatiu.

A més, s’ha distribuït una enquesta de paper a les bústies del domicilis dels veïns i veïnes de Palamós que, un cop omplerta cal dipositar en qualsevol de les bústies habilitades en els quatre punts de recollida: Ajuntament de Palamós, Oficina de Ports de la Generalitat, Museu de la Pesca i biblioteca municipal Lluís Barceló i Bou.

Així mateix, l’enquesta en format digital es podrà omplir online a través de la pàgina web http://www.port-palamos.cat, que conté la informació del Pla especial del port i del procés participatiu.

Les enquestes en formats paper i digital es podran dipositar o enviar fins el dia 6 de maig, data en que seran recollides.

Procés participatiu
Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós van posar en marxa a principis de març un procés participatiu amb l’objectiu que la ciutadania pogués opinar i fer propostes sobre el Pla especial del port, que actualment es troba en fase prèvia d’elaboració.

El Pla és un instrument de planificació urbana que estableix l’estratègia de desenvolupament, defineix les millores necessàries i ordena els usos i les activitats d’aquesta infraestructura.

Amb aquesta iniciativa les dues administracions volen promoure la participació i obrir un espai de diàleg amb la ciutadania per tenir en compte les seves opinions, mitjançant un procés participatiu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat