Prop de 600 regatistes de 25 països participen enguany a la Palamós International Optimist Trophy

La 27 edició del Palamós International Optimist Trohpy-11 Nations Cup, que se celebrarà del 19 al 21 de febrer, comptarà amb la participació de 600 regatistes arribats de 25 països.

Es tracta de la segona regata més nombrosa del món i amb vaixells de la mateixa classe per darrere de la Setmana de Garda (Itàlia). La regata gironina tancarà la temporada del circuit Optimist Excellence Cup, després del seu pas per Vigo, Las Palmas i Torrevella.

La Palamós International Optimist Trophy s`ha convertit en un referent esportiu a nivell mundial amb la participació de regatistes arribats dels quatre continents i on destaquen Espanya, França, Alemanya, Suïssa, Itàlia i Estats Units. Per primera vegada participarà també un representant de Santa Lucia.

Demà dijous es disputarà una regata d`entrenament oficial i a partir del proper divendres començarà la competició a les 11 del matí i estan previstes la celebració d’un total de nou proves.

Aquesta competició ha estat presentada avui al Museu de la Pesca, en un acte on l`alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha destacat “la importància d’aquesta prova esportiva que juntament amb la Christmas Race, esdevenen les dues regates emblema de Palamós. A més aquestes se celebren en temporada d`hivern, la qual cosa afavoreix la dinamització de Palamós i la comarca” i ha afegit que “volem que tothom se senti ben acollit a Palamós i en això centrarem tots els nostres esforços”.

Carles Salgas, diputat d`esports de la Diputació de Girona, ha posat l`accent principalment en l`aportació de la vela a la demarcació: “En les cinc grans regates que s`organitzen a Palamós l`impacte econòmica estimat és d’1.050.000 euros i la Palamós Optimist Trophy és la més important amb 430.000 euros”.

Josep Pujols, delegat territorial de la Secretaria General de l’Esport, s’ha centrat en el vessant esportiu: “Que arribin a Palamós regatistes de tants punts diferents del món demostra el gran treball que estan realitzant el Club de Vela Palamós i el Club Nàutic Costa Brava, que han aconseguit ser una base de futurs grans campions”.

Miquel Aviñó, president de la Comissió Esportiva del CVP/CNCB ha anunciat que “aquest any participaran a la regata tretze regatistes de Palamós, sortits de l’escola de vela, la qual cosa ens omple d`orgull, que puguin competir a la nostra casa al costat de regatistes arribats d`arreu del món”.

Aquesta regata s’ha convertit en la prova de referència i alguns dels equips estrangers aprofiten a més per quedar-se a entrenar en aigües de la Costa Brava, optant per tenir a Palamós com la seva base d’hivern per a entrenaments.

Això fa que a més dels 600 regatistes, la competició aporti al seu voltant els Team Leader (cap d’equip) i els diferents entrenadors, acompanyats de molts familiars d’aquests joves regatistes. Tot aquest volum de persones, que supera el miler, fan estada a Palamós durant més d’una setmana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat