Prop de 700 alumnes de les escoles d’infantil i primària de Palamós participen a la Festa de l’Arbre

El passat divendres 15 de març, de 10 a 12 h, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, amb la col•laboració de la Brigada municipal d’Obres, va realitzar la 30a edició de La Festa de l’Arbre. L’objectiu d’aquesta veterana activitat és conscienciar els més joves de la importància dels valors mediambientals, amb l’element destacat de la plantada d’arbres.

La Festa de l’Arbre ha comptat amb la participació de prop de 700 nens i nenes del municipi, alumnes de P-5, 1r i 2n de totes les escoles de primària de Palamós (Vila-romà, Ruiz Giménez, Vedruna, La Salle i l’escola d’educació especial Els Àngels) i també dels alumnes de P-2 de les llars d’infants (Petit Món i L’Estel de Mossèn Gumersind).

L’espai escollit enguany per a la realització de la festa, ha estat la zona verda situada entre la llar d’infants municipal “L’Estel de Mossèn Gumersind” i el Centre Sociosanitari “Palamós Gent Gran”, ubicada entre els carrers de Provença i de València. En aquest indret els joves escolars acompanyats pels seus professors i els responsables de l’Àrea de Medi Ambient, han plantat per grups una vintena d’arbres, concretament tipuanes, bellaombra, xicranda, pebrers bords, lledoners, gravil•lies, mimoses i liquidàmbar.

TALLERS MEDIAMBIENTALS
Durant aquestes darreres setmanes tècnics de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós han realitzat tallers mediambientals a les escoles mitjançant els quals s’ha complementat pedagògicament l’acte de la Festa de l’Arbre.

Mitjançant aquests tallers s’ha distribuït als alumnes les fitxes descriptives dels arbres protagonistes de la festa, on s’especifiquen les característiques i propietats d’aquestes espècies i es destaca la importància dels arbres i les seves utilitats. Amb els alumnes de 1r, s’ha realitzat un taller de germinació i plantació de llavors.

La Festa de l’Arbre del passat divendres, va estar amenitzada pel grup d’animació infantil “Jordi Tonietti”.

PROGRAMA D’ACTIVITATS D’EDUCACIÓ AMBIENTAL
La Festa de l’Arbre forma part del programa d’activitats d’educació ambiental que durant l’any realitza l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós.

Aquestes activitats adreçades bàsicament als joves escolars del municipi es basen principalment en xerrades i tallers d’educació ambiental, amb l’elaboració de làmines i fitxes que possibiliten, de manera molt gràfica, apropar a cada alumne a les necessitats mediambientals del seu entorn.

A banda cal destacar també el programa “Fem Arrels”, que coordinen conjuntament les àrees de Cultura-Patrimoni i Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, amb el qual els alumnes de les escoles de la vila i mitjançant recorreguts guiats per diferents zones, descobreixen els valors culturals i mediambientals del municipi.

En l’apartat de natura d’aquesta activitat pedagògica els alumnes visiten els principals espais naturals de Palamós, on poden conèixer la diversitat natural del seu entorn i la seva importància en el medi natural.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat