Prop de 9.000 persones ja han visitat “l’Espai del Peix”, a Palamós, durant el seu primer any d’activitat

Avui 26 de març l’Espai del Peix, celebra el seu primer aniversari de funcionament consolidant-se com un innovador equipament cultural que té com a objectiu apropar al públic en general coneixement i valor sobre el peix fresc pescat i cuinat a Palamós.

Durant aquest primer any més de 8.900 persones ja han passat per les instal•lacions de l’Espai del Peix ubicades a la llotja del port pesquer de Palamós, participant de les diverses activitats que si desenvolupen com els tallers Petits Xefs de cuina per infants, els tallers de cuina per adults, les demostracions i degustacions, etc.

El programa d’activitats es complementa, entre altres, amb visites guiades a la subhasta del peix, el programa de recerca de receptes tradicionals o el calendari d’activitats gastronòmiques com és el cas de la proposta “Pla a Taula” que es realitza en col•laboració amb la Fundació Pla.

EL PROJECTE DE “L’ESPAI DEL PEIX”
L’Espai del Peix s’ubica al port de Palamós, concretament, al primer pis de l’edifici de la llotja on ocupa 280 metres quadrats de superfície, amb una cabuda per a 150 persones. Mitjançant aquest innovador projecte cultural es vol contribuir de manera global al coneixement del peix fresc de Palamós, esdevenint un centre d’interpretació del port i la pesca, una aula gastronòmica i un taller de degustació del peix.

Així des d’aquest equipament, situat al costat de les oficines de la Confraria de Pescadors de Palamós, es pot contemplar l’arribada del peix i, al mateix temps, el procés de la seva subhasta, per a la qual hi ha habilitada al passadís d’entrada, una gran vidriera per on poder seguir amb comoditat la subhasta sense interferir en el seu procés.

La proposta que presenta l’Espai del Peix és única i diferent ja que es tracta d’un projecte participatiu, que complementa en un mateix àmbit l’oferta del propi Museu de la Pesca, i en la qual el visitant viu l’experiència de tot el procés des de la captura del peix, la comercialització i manipulació, fins que arriba al plat, i amb la finalitat de fomentar una pesca, una cuina i un consum responsables.

L’Espai del Peix està pensat en tres àmbits, articulats i complementaris:

•Un Centre d’Interpretació del Port i la Pesca, que, a través d’un muntatge audiovisual i d’una exposició mostrarà al visitant el recorregut del peix, des de la seva captura fins arribar al plat.

•Una Aula Gastronòmica del Peix, entès com un espai pedagògic i de demostració que, a través de cursos i tallers presentarà la cuina tradicional dels pescadors, la cuina de bord, possibilitarà la identificació d’espècies i la seva valoració, així com la seva manipulació i conservació.

•Un Taller de Degustació del Peix, que permetrà viure l’experiència d’assaborir el peix del litoral gironí, tot posant de relleu les espècies menys valorades comercialment, però culinariament valuoses.

La Fundació Promediterrània gestiona les activitats que es desenvolupen en L’Espai del Peix, posant accent en la vocació marítima de Palamós. L’Ajuntament de Palamós vetlla per difondre l’equipament cultural mitjançant accions per promoure aquest espai i fomentar-hi la participació dels diferents sectors i agents locals.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat