Prop d’un miler de palamosins i palamosines prenen part en el procés de participació ciutadana que decideix el destí d’una part de la inversió del pressupost municipal 2018

Ahir dimecres 31 de gener va concloure el període de votació del procés participatiu “Pressupostos participats 2018” mitjançant el qual els ciutadans han pogut escollir entre un total de vint propostes, resultants d’aquesta campanya de participació ciutadana que es va iniciar el passat mes de novembre, i on els palamosins i les palamosines han aportat la seva opinió sobre el destí d’una part de les inversions (85 mil euros) del pressupost municipal 2018.

Durant tots aquest procés, d’uns dos mesos i mig, es van recollir un total de 262 propostes i es van crear quatre grups de treball que van analitzar-les. Posteriorment, extraient les nules o les que se sumaven a accions ja previstes per l’Ajuntament, es van considerar vàlides un total de 52 propostes que es van discutir en assemblea ciutadana, donant com a resultat definitiu la priorització de les 20 accions o projectes que finalment ara s’han posat a votació.

Prop de 1.000 vots
Un total de 971 palamosins i palamosines han participat amb el seu vot en aquesta darrera fase del procés que es va iniciar el passat 13 de gener i que proposava escollir entre projectes de manteniment i millora dels equipaments, l’urbanisme, la mobilitat o la millora de l’espai públic.

Entre aquesta vintena de propostes es trobaven temes com l’equipament de places, la millora d’espais esportius, l’augment dels elements de jocs de parcs infantils, l’ampliació de l’equipament existent en alguns dels serveis municipals, o l’arranjament en accessos i la mobilitat.

Procés de votacions
Des del passat dia 13 de gener i fins ahir dimecres, les persones empadronades a Palamós majors de 16 anys, han pogut votar quines són les accions que caldria prioritzar entre aquestes 20 propostes, escollint-ne un màxim de 10 per ciutadà.

Del total de 971 vots comptabilitzats, 810 s’han emès de manera telemàtica, a través del web “participa.palamos.cat”; i la resta, 161, s’han fet mitjançant les butlletes de participació que es van repartir a tots els habitatges de la vila i que també es podien trobar en diverses dependències municipals, concretament l’Ajuntament, la Biblioteca municipal o el Punt Jove.

El dia 6 de febrer, resultat de la votació
En els propers dies els tècnics de l’Àrea de Participació realitzaran el recompte dels vots i, finalment la setmana vinent, coincidint amb el dimarts dia 6 de febrer, a les 19 h, l’Ajuntament de Palamós farà públic el resultat definitiu amb les propostes més votades, mitjançant un acte informatiu de retorn i avaluació obert a tothom, que tindrà lloc a l’Espai d’Entitats ubicat a l’edifici del teatre La Gorga.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat