Rècord de participants al 25è Cros Atlètic Vila de Palamós “3ª edició Cros Escolar Adel Mechaal”

Sota el lema “l’Esport un gest per la pau”, avui dijous 8 de novembre a partir de les 8.40 h del matí i fins a les 12 h, ha tingut lloc al Passeig del Mar de Palamós la 25a edició del tradicional Cros Atlètic Vila de Palamós “3a edició Cros Escolar Adel Mechaal”, organitzat pel Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós.

Coincidint amb la 25ª edició d’aquesta prova esportiva local, s’ha comptat amb una participació de rècord arribant a la xifra global de 1.857 atletes, alumnes de tots els col•legis de la vila (escola d’educació especial Els Àngels, Vedruna, La Salle, Vila-romà, La Vila, IES Palamós) i amb edats compreses entre 5 i 17 anys.

Les categories participants (femení i masculí) al Cros han estat les de: caganius, per a infants de 5 anys; prebenjamí; benjamí; aleví; infantil, cadet i juvenil.

Segons la categoria participant s’ha establert el tipus de circuit a utilitzar, realitzant les proves en tres circuits diferents, el circuit “A” de 200 metres, el “B” de 500 i el “C” de 900 metres, que permeten realitzar curses amb distàncies que van des dels 200 metres per als alumnes de P-5, fins als 1.800 metres dels de 3r i 4t d’ESO i batxillerat.

Tots els escolars han portat un pitral que els ha proporcionat l’organització on hi figuraven els noms i cognoms del participant, categoria, edat i escola a la qual pertanyen. Les diferents curses programades, un total de vint, s’han desenvolupat al passeig del Mar.

Amb l’objectiu de motivar als joves esportistes s’ha establert l’atorgament d’una medalla commemorativa a tots els participants de totes les categories i s’han atorgat trofeus pels tres primers classificats en les categories de juvenil, cadet i infantil.

Adel Mechaal, ambaixador de la vila i exemple per als joves
L’any 2016 l’Ajuntament de Palamós va atorgar el nom del reconegut atleta palamosí a aquesta cursa. Amb aquesta distinció Palamós reconeix un cop més els mèrits esportius de Mechaal dedicant-li aquesta destacada prova escolar en la qual el jove esportista local va competir dels 5 als 16 anys.

La brillant progressió realitzada per Adel Mechaal, campió d’Espanya en diverses categories, amb èxits esportius europeus i participant en els jocs olímpics, el fa clar ambaixador de la vila i exemple per als joves del municipi, fomentant en aquesta trajectòria d’èxits valors tan importants com el de la constància, el sacrifici o l’esforç.

En aquesta 25a edició del Cros Atlètic, Mechaal no ha pogut ser-hi present per la seva apretada agenda esportiva, i l’entrega de trofeus l’ha fet la seva germana, Cheyma Mechaal, en nom seu.

El Cros Atlètic Vila de Palamós “3a edició Cros Escolar Adel Mechaal” compta amb la col•laboració de totes les escoles del municipi i també dels alumnes del Programa de Transició al Treball (PFI-PTT) de Palamós i Palafrugell que han fet de voluntaris ajudant en l’organització de l’esdeveniment.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat