Restauradors certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós participen en l’activitat de Pescaturisme

Restauradors certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós han pogut conèixer de primera mà com es pesca la gamba, aquest dilluns 25 i dimarts 26 de setembre, embarcant-se en una barca del municipi especialitzada en la seva pesca.

L’activitat ha estat organitzada pel projecte Palamós Peix i coordinada per l’Organització de Productors Pesquers de Palamós amb l’objectiu d’oferir als restauradors certificats l’oportunitat de conèixer en primera persona la tasca diària que fan els pescadors, les accions de sostenibilitat com el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós, o bé per saber com funciona la Marca de Garantia que assegura la traçabilitat del producte pesquer, a la qual estan certificats els seus restaurants.

L’embarcació de la flota pesquera palamosina, Estrella del Sur III, que actualment és l’única barca a tot el litoral català que compta amb tots els requisits per a poder dur a terme l’activitat de Pescaturisme, ha pogut mostrar als restauradors certificats tot el procés de pesca de la gamba, des de la sortida a port a les 6.30 h del matí fins a la tornada a les 18 h de la tarda, amb la resta de la tripulació.

L’activitat de Pescaturisme és impulsada per la Confraria de Pescadors del municipi, amb el suport del Museu de la Pesca i l’Ajuntament de Palamós, dins el projecte Palamós Peix, i com a iniciativa per a la promoció del patrimoni i la pesca marítima, com a elements de singularització i dinamització econòmica del municipi.

Pescaturisme, també oberta a tothom
L’activitat de Pescaturisme és oberta a tothom i està plenament activa des del passat mes de maig, i es du a terme cada dimarts i dimecres, i durant tot l’any (sempre que el temps ho permeti), excepte els períodes de varada de l’embarcació necessaris per a realitzar-li el manteniment, així com el de veda del sector, concretament els mesos de gener i febrer.

El cost per persona és de 100 €, i inclou l’assegurança, així com un àpat a la mateixa embarcació, basat en la gastronomia pròpia de la cuina de barca. A més, les persones participants també obtenen amb el preu de l’activitat, una entrada al Museu de la Pesca i una visita guiada a la subhasta del peix que té lloc a la llotja de Palamós.

Aquesta activitat compta també amb la participació i el suport de l’Organització de Productors Pesquers (OPP), plataforma mitjançant la qual es permet l’impuls de projectes vinculats al desenvolupament d’iniciatives i propostes que fomenten el sector pesquer local, i que és integrada per pescadors palamosins.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Patrimoni

Relacionades per entitat