Divendres passat, 8 de maig, es va posar en marxa la 21a edició del reconegut Menú de la Gamba que fins al dia 19 de juliol serviran setze restaurants dels municipis de Palamós, Calonge i Sant Antoni, i Vall-llobrega, membres de l’Associació de Restaurants de la Badia, El Plat Blau, entitat organitzadora d’aquesta proposta culinària.
Els restaurants on es pot degustar aquest reconegut menú són concretament: Bell Port, Hotel Àncora, Hotel Trias, L’Ona, Mar Bonic, Maria de Cadaqués, Mas dels Arcs i el vaixell restaurant Pasajes Costa Brava de Palamós; el Costa Brava, Guillermo, Can Ramon, El Horreo, Refugi de Pescadors, Simon i Traguinyol de Calonge-Sant Antoni-; i el restaurant can Sidro -de Vall-llobrega-.
Amb el lema tradicional xucla’n el cap i llepa-te’n els dits!, el Menú de la Gamba inclou torrades amb tomata i anxoves, gamba mitjana fresca (200gr), fideus rossejats amb allioli, postres, vi i cafè, tot a un preu de 36 €.
Per tercer any consecutiu aquesta oferta gastronòmica es complementarà amb un menú de nit amb format de tapes, que se suma al menú tradicional, i que amb un preu de 20 € permet degustar gambeta i torrades amb anxoves.
La gastronomia com a oferta turística
L’Associació de Restaurants de la Badia, El Plat Blau, està formada per aquests 16 restaurants dels municipis de Palamós, Calonge-Sant Antoni i Vall-llobrega, que cada any organitzen les campanyes gastronòmiques de l’Olla de Peix, el Menú de la Gamba i el Menú de l’Escamarlà, amb l’objectiu de donar a conèixer els productes típics locals i potenciar l’atractiu turístic d’aquesta zona, situada al cor de la Costa Brava.