Sant Joan obrirà divendres una nova edició de la Festa Major

Aquest pròxim cap de setmana (del 6 al 8 d’agost), el nucli de Sant Joan, a Palamós, celebrarà la tradicional Festa Major. L’Associació de Veïns de Sant Joan organitza, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós, un programa d’activitats totalment gratuïtes, però que en la seva majoria cal fer reserva prèvia, ja que s’aplica un aforament limitat d’acord amb les mesures per prevenir els contagis per Covid.

El calendari s’iniciarà divendres 6 d’agost i ho farà a les 20 h, al local polivalent de la plaça de Mossèn Gumersind, on tindrà lloc la conferència col•loqui “Els últims anys d’un municipi independent”, mitjançant la qual es farà un recorregut històric pel darrer període (1931-1942) que va tenir Sant Joan com a municipi. Aquesta conferència anirà a càrrec de l’antropòleg, Alexandre Weltz.

El dissabte 7 d’agost les activitats es concentraran a la tarda, i començaran a les 19h, amb una ruta guiada a peu que recorrerà el nucli de Sant Joan i arribarà fins al Puig del Molí de Vent. El guiatge d’aquest itinerari serà a càrrec de l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós i les persones interessades a participar-hi caldrà que facin la seva reserva de plaça al web: www.museudelapesca.org

La Festa Major a Sant Joan tindrà dissabte un dels actes destacats del programa, amb el doble concert que es durà a terme a la plaça de Mossèn Gumersind. A partir de les 20h serà el torn del cantautor de l’Ametlla de Mar, Miquel del Roig; i a les 22h, la formació musical La Betty Orquestra, agafarà el relleu a l’escenari. Durant la mitja part d’aquesta actuació musical es durà a terme el tradicional sorteig de premis, les butlletes del qual es vendran entre els assistents durant el concert.

Aquesta proposta musical de festa major també requereix fer la reserva de plaça, ja que l’aforament és limitat. Per a poder retirar localitat cal fer-ho prèviament mitjançant el web: www.santjoanpalamos.cat

El matí del diumenge dia 8, concretament a les 11:30 h, s’iniciarà l’agenda de la darrera jornada festiva, i ho farà amb un tast de vins de les vinyes de Sant Joan a càrrec de La Gastronòmica i amb la sommelier Clara Antúnez.

Aquesta activitat tindrà lloc a la plaça de l’església de Santa Eugènia, i com la gran majoria, també caldrà fer reserva prèvia de localitat al web: www.museudelapesca.org A aquesta proposta que té el vi com a protagonista, li seguirà, a les 12:30 h, el petit concert a càrrec del duet La Trup. L’espectacle tindrà lloc a la plaça de Sant Joan, amb aforament limitat, localitats al web: www.museudelapesca.org

Activitats per als més menuts i sardanes
Posteriorment diumenge a la tarda, a partir de les 18 h, i a la plaça de Mn. Gumersind, es durà a terme l’espectacle Circ al Carrer, adreçat al públic infantil i a càrrec de la companyia Pessic de Circ.

L’activitat és gratuïta, però cal fer reserva prèvia d’entrades a: www.santjoanpalamos.cat. Entre tots els participants l’organització sortejarà entrades per a poder realitzar circuits d’aventura (karts, caiac, tirolina).

La Festa Major de Sant Joan es tancarà aquest dia a partir de les 20 h amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Baix Empordà, que en aquest cas tindrà lloc a la plaça de Sant Joan i també amb limitació d’aforament.

Domassos de Festa Major
L’Associació de Veïns de Sant Joan ha posat a disposició dels residents i visitants, els domassos de la Festa Major, que al preu d’un euro es poden recollir al supermercat Ca l’Angeleta o bé a la farmàcia Massaneda, amb l’objectiu que aquests dies festius llueixin a balcons i finestres.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp