S’aprova la construcció d’un nou col•lector per a una millor canalització de les aigües residuals d’una part del barri vell de Palamós

El ple de l’Ajuntament de Palamós va aprovar ahir la construcció d’un nou col•lector per a una millor canalització de les aigües residuals d’una part del barri vell de Palamós.

Es tracta concretament del darrer tram d’aquest sistema de sanejament, concretament aquell que canalitza les aigües brutes provinents del sector sud del barri vell de Palamós (zona del Pedró) i que ho fa en el darrer tram de l’avinguda de l’Onze de Setembre, des del carrer de Tauler i Servià i fins davant les Escales del Casino, on connecta finalment amb la galeria que condueix aquestes aigües a l’estació de bombeig de Les Pites.

Actualment aquesta part final de la xarxa compta amb un calaix que, pels anys i dimensions, ha quedat obsolet quan hi ha situacions de molt cabal hidràulic que, de vegades, han provocat saturacions del sistema amb abocaments al carrer.

La nova canonada tindrà un diàmetre de mig metre amb capacitat sobrada per les necessitats d’aquest sector. A banda el projecte que s’executarà preveu no enderrocar l’actual instal•lació, que podria actuar de reforç de la nova si en algun moment es requerís.

Amb aquesta obra es permetrà completar el projecte de millores d’aquest tram de xarxa que fa uns dos anys ja va incloure, en els carrers afectats, la separació de les aigües plujanes de les residuals.

L’Ajuntament de Palamós valorarà ara quan caldrà iniciar enguany aquests treballs, per concretar si es farà abans o després de l’estiu.

Les tasques de canalització del nou col•lector tindran una durada de set setmanes amb un pressupost global de 103.755 euros, un cost que serà finançat íntegrament per la Companyia d’Aigües de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat