S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2011-2012

Ahir dilluns 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós va duu a terme l’acte de lliurament del Premi de Recerca Vila de Palamós 2011-2012, tancant d’aquesta manera la dotzena convocatòria d’aquest premi, que des de l’any 2000 organitza el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós.

Aquest acte, que va tenir lloc a les 20 h a la sala d’actes de l’Ajuntament de Palamós, va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés, del darrer president de la Cooperativa La Equitativa, Arturo Díaz; de la regidora de Cultura i Patrimoni, Gràcia Artigas; i la regidora d’Ensenyament, Raquel Gallego.

Un any més cal destacar l’èxit de la convocatòria del Premi de Recerca Vila de Palamós, tant per la quantitat com per la qualitat dels treballs presentats.

En total han estat cinc els treballs finalistes: “Proposta de disseny i construcció d’un segon pavelló a Palamós” de l’estudiant de l’IES Palamós, Míriam Benítez Montalban; “El Night Club Savoy i el “Boom Turístic” a la Costa Brava” de Mireia Gabarró Olivés de l’escola Vedruna; “Les relacions humanes entre el Campello i Palamós. Un estudi Etnogràfic” d’Ariadna Gutiérrez Salvadó de l’IES Palamós; “El futur de la pesca d’arrossegament a Palamós. Estudi socioeconòmic i ecològic de l’activitat pesquera al port de Palamós des de l’any 1934 fins al 201” de Júlia Mir Pedrol de l’IES Puig Cargol, i el treball guanyador de l’edició d’enguany “Impacte socioeconòmic de la crisi a Palamós, 2005-2010” de Marta Sarret Comes estudiant de l’escola Vedruna.

TREBALL GUANYADOR DE L’EDICIÓ D’ENGUANY
En el veredicte d’atorgament del premi al treball “Impacte socioeconòmic de la crisi a Palamós, 2005-2010” de Marta Sarret, el jurat en va destacà el rigor, l’actualitat, la recerca, la bona redacció i la facultat de fer entenedor un tema complex.

COL•LECCIÓ DE QUADERNS DEL PREMI
En el mateix acte es va fer la presentació de la publicació del resum dels treballs guanyadors de l’edició anterior amb els títols: “Anàlisi geogràfica de les patologies diagnosticades a l’Hospital Comarcal de Palamós 2010”, de Maria del Mar Martí Llobet i “Lactància materna a Palamós”, de Safae Abouzian, totes dues alumnes de l’Institut de Palamós.

Aquesta publicació en forma de quadern esdevé els números 4 i 5 de la col•lecció de resums dels treballs guanyadors del Premi de Recerca Vila de Palamós. A banda del format paper el nou quadern es podrà consultar i descarregar al web de l’Ajuntament de Palamós, a la secció de publicacions del Servei d’Arxiu Municipal juntament amb la resta dels quaderns publicats fins a l’actualitat.

UN PREMI QUE INCENTIVA L’ESTUDI DE L’ÀMBIT LOCAL
El Premi de Recerca Vila de Palamós és un projecte de foment de la recerca de la realitat present i històrica de Palamós, que juntament amb la beca Cooperativa La Equitativa recorden el compromís de l’Ajuntament de Palamós amb l’antiga entitat cooperativa d’impulsar i promocionar el coneixement de Palamós.

L’objectiu de la convocatòria del Premi de Recerca Vila de Palamós és, doncs, incentivar l’estudi sobre l’àmbit local i els agents naturals i socials que hi interactuen, adreçant la iniciativa als joves estudiants d’ensenyament secundari que ja realitzen un treball de recerca en el marc del pla actual d’estudis.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp