S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2016-2017

El passat divendres 21 d’abril, i com ja és habitual al votant de la Diada de Sant Jordi, l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós va realitzar l’acte de lliurament del Premi de Recerca Vila de Palamós 2016-2017, tancant d’aquesta manera una nova convocatòria d’aquest premi, que s’atorga des de l’any 2000 organitzat pel Servei d’Arxiu Municipal de Palamós.

Aquest acte, que va tenir lloc a les 18 h a la Sala Noble de l’Ajuntament de Palamós, va comptar amb la presència de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i del regidor de Cultura i Patrimoni, Francesc Subirats.

Enguany el jurat ha valorat un total de cinc treballs candidats, realitzats per estudiants de batxillerat, quatre són de Palamós i un de la Bisbal d’Empordà.

Verd, vermell i marró. Estudi de la comunitat macroalgal de cala Margarida
Precisament enguany el premi s’ha atorgat a aquest darrer, titulat: Verd, vermell i marró. Estudi de la comunitat macroalgal de cala Margarida, realitzat per Jordi Morcillo Baeza, alumne de l’Institut de la Bisbal d’Empordà.

Aquest exhaustiu estudi va ser elaborat pel seu autor a partir d’un mostreig realitzat l’estiu del 2015, en aquesta cala del litoral palamosí. El jurat del premi ha destacat que és un treball acadèmic impecable, desenvolupat amb un alt nivell de rigor, amb un exhaustiu i metodològic seguiment de les dades. Un exemple del què ha de ser un treball de recerca, molt complet i molt viscut; un treball científic que fa molt bones aportacions, que ha buscat eines d’interpretació, amb un important treball de camp, també ben assessorat. Un treball que demostra un cert bagatge en la recerca per part del seu autor.

Els treballs candidats
La resta de treballs presentats en aquesta edició, quatre, tots provenen de Palamós, dos d’alumnes de l’Institut d’Ensenyament Secundari, i dos de l’Escola Vedruna. Les temàtiques tractades en aquesta edició per la resta de treballs candidats van des de l’anàlisi de les estades de creuers al port de Palamós; la preparació i realització d’un acte solidari a Palamós en el context de l’estudi del treball social que es fa des d’institucions i organismes; un projecte de model energètic sostenible per al municipi de Palamós; fins a la planificació i creació d’un aplicatiu per a dispositius mòbils per al coneixement de la captura, venda i ús en restauració del peix a Palamós.

Publicació del treball guanyador de l’edició anterior
En el mateix acte de divendres es va fer la presentació de la publicació del treball guanyador del Premi de Recerca de l’edició anterior, concretament el titulat Obrir la porta a l’inconscient. Educació i creativitat. Un cas d’estudi: alumnes de diferents èpoques de l’Institut de Palamós, de Lorena Vilches.

Una iniciativa que incentiva l’estudi de l’àmbit local
El Premi de Recerca Vila de Palamós és un projecte de foment de la recerca de la realitat present i històrica de Palamós, que juntament amb la beca Cooperativa La Equitativa recorden el compromís de l’Ajuntament de Palamós amb l’antiga entitat cooperativa d’impulsar i promocionar el coneixement de Palamós.

L’objectiu de la convocatòria d’aquest Premi de Recerca és incentivar l’estudi sobre l’àmbit local i els agents naturals i socials que hi interactuen, adreçant la iniciativa als joves estudiants de batxillerat que ja realitzen un treball de recerca en el marc del pla actual d’estudis.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat