S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2022-2023

El passat divendres 28 d’abril l’Àrea de Patrimoni i Arxiu de l’Ajuntament de Palamós va realitzar l’acte de lliurament del Premi de Recerca Vila de Palamós 2022-2023, tancant d’aquesta manera una nova convocatòria d’aquest premi, que s’atorga des de l’any 2000 i que és organitzat pel Servei d’Arxiu Municipal de Palamós. Aquest acte, que va tenir lloc a les 19 h a la sala d’actes de l’equipament municipal polivalent de les galeries Carme, va ser presidit per la regidora de Patrimoni Local i Arxiu, Maria Puig.

Enguany el jurat ha valorat un total de cinc treballs presentats a aquesta convocatòria del Premi, elaborats per estudiants de batxillerat de l’Institut de Palamós i de l’Escola Vedruna de Palamós.

Els treballs candidats han tractat temàtiques molt diverses, que han anat des del pla de gestió de la pesca de la gamba, passant pel maltractament animal en els productes cosmètics, pels hàbits de salut arran de la pandèmia, per l’estudi de l’aigua potable a Palamós, fins a l’aprenentatge en dos centres educatius de Palamós.

El treball guanyador
El premi d’aquest any s’ha atorgat al treball L’aigua potable a Palamós, realitzat per Janna Puig Pujadas, alumna de l’Escola Vedruna de Palamós.

Del treball de Janna Pujadas L’aigua potable a Palamós el jurat en destacà la bona metodologia i l’anàlisi a fons del sistema d’agües potables de Palamós, amb un bon treball de camp i unes conclusions ben elaborades, adients amb els objectius i hipòtesis formulats, i aplicables a la realitat del municipi. Un estudi oportú i rellevant totalment centrat i d’interès pel municipi.

Presentació de l’edició impresa del Premi 2021-2022
En el mateix acte realitzat divendres passat es va presentar l’edició impresa dels treballs guanyadors ex aequo del Premi de Recerca de la convocatòria 2021-2022, L’Associació de Música de Palamós, (1924-1930), de Xènia Costa, i De sal i de sorra, d’Hug Fortià.

La versió digital d’aquest treball, editat en forma de quadern, els números 15 i 16 de la col·lecció, està disponible, en línia, al lloc del Servei d’Arxiu Municipal de Palamós a

RESUMS DELS TREBALLS

Una iniciativa que incentiva l’estudi de l’àmbit local
El Premi de Recerca Vila de Palamós és un projecte que fomenta la recerca entre els joves, vinculada a la realitat present i històrica de Palamós, que organitza el Servei d’Arxiu Municipal des de l’any 2000.

Aquest Premi, juntament amb la Beca Cooperativa La Equitativa, recorda el compromís de l’Ajuntament de Palamós amb l’antiga entitat cooperativa d’impulsar i promoure el coneixement de Palamós entre la ciutadania.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Patrimoni

Relacionades per entitat