S’atorguen nou noves unitats d’horta que Palamós ha posat a disposició dels ciutadans a la finca municipal de Can Pere Tià

El passat dimarts 14 de juny, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós va realitzar a la finca municipal de Can Pere Tià, l’acte de lliurament als nous titulars de les llicències i de les claus de les barraques on s’ubicaran les eines i el material necessari que s’utilitzarà per a conrear les 9 noves unitats d’horta que s’han posat en servei en aquest espai.

Aquest acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Palamós i del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós.

Els espais de conreu, d’uns 50 m2 cadascun, s’han atorgat per a dos anys als ciutadans de la vila que ho han sol•licitat, i prioritzant en aquest cas les persones en situació d’atur, sense prestació, les famílies nombroses, i les jubilades. Per a la utilització de les hortes s’ha establert una fiança única de 50 €.

Els 9 horts que ara s’han posat en funcionament se sumen a les 22 unitats d’horta que ja estan en funcionament des de l’any 2014 a la finca municipal de Can Pere Tià.

Del total de 31 horts en funcionament cal destacar que 2 parcel•les són reservades per l’Ajuntament per a formació i destinades als alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC).

Formació per a fomentar l’agricultura ecològica
Cal destacar també que la utilització de les hortes s’ha de fer sempre sota els criteris d’agricultura ecològica, i per això l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós realitza formació i assessorament sobre aquest tipus agricultura destinada als nous titulars de les llicències d’utilització ara atorgades.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat