S’avança la campanya de neteja preventiva d’embornals davant els episodis de pluja que es pronostiquen per aquest mes d’agost

L’Ajuntament de Palamós ha requerit a la companyia Aigües de Palamós (CAPSA), concessionària del manteniment de la xarxa de clavegueram del municipi, avançar la campanya de neteja preventiva d’embornals, que habitualment té lloc a principis de setembre i un cop passat el període central d’estiu.

El motiu d’iniciar ara aquestes feines ha estat el pronòstic meteorològic de fortes pluges que es preveuen durant aquest tram final del mes d’agost.

Els treballs son a càrrec dels operaris de la companyia Aigües de Palamós (CAPSA), i es varen iniciar la setmana passada, prioritzant els carrers que son més proclius a l’acumulació d’aigua davant episodis de fortes pluges, i que es concentren bàsicament al voltant del Mercat Municipal i de l’avinguda de l’Onze de Setembre.

Aquestes tasques es basen en la retirada de deixalles, fulles i terra, que s’acumula durant l’estiu als embornals, aplicant posteriorment aigua a pressió, deixant lliure i net el pas de la pluja cap a la xarxa de clavegueram.

La neteja d’embornals a Palamós es realitza de manera calanderitzada durant diversos períodes de l’any i és segmentada pels diversos sectors urbans del municipi.

Campanya “No hi llencis res, el mar comença aquí”
Durant els mesos d’estiu, amb manca de pluges, els embornals acumulen moltes restes, la majoria de les quals son deixalles que hi llencen directament les persones.

L’empresa concessionària del manteniment de la xarxa de clavegueram al municipi, realitza una campanya que té l’objectiu de conscienciar la ciutadania d’aquest problema, i que es basa en la ubicació, al costat dels embornals, d’una placa que recull el lema “No hi llencis res, el mar comença aquí”, fent una clara referència a la connexió existent entre els residus que trobem al mar o les platges i aquells residus que es llencen a la via pública o s’introdueixen directament als embornals.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat