S’estrena el nou enllumenat del parc urbà situat al Puig del Molí de Vent

A finals de la setmana passada es va posar en funcionament la nova il•luminació del Puig de Molí de Vent que s’ha estat instal•lant durant el darrer mes i que ara es fa visible des de diversos punts de Palamós, ja que aquest parc municipal està situat en el punt més alt del nucli urbà, la qual cosa el converteix en un mirador privilegiat de la vila.

L’Ajuntament de Palamós, mitjançant l’Àrea municipal d’Urbanisme, va elaborar aquest projecte que permet ara als ciutadans poder aprofitar l’accés còmode a aquest gran espai públic de la vila també al vespre o la nit.

La nova il•luminació
En total s’han ubicat sis columnes de llum de 4 metres a l’accés principal, i dues columnes de 10 metres amb tres focus led cadascuna que s’han situat a la part superior del Molí del Vent, la qual cosa permet dotar amb una il•luminació adequada tot l’àmbit del parc.

Aquesta nova il•luminació substitueix la que originalment hi havia en aquest espai basada principalment en balises de llum ubicades a terra que van ser vandalitzades.

Per tal que no es produeixi una altra vegada aquesta situació l’Ajuntament de Palamós ha optat per a la ubicació d’aquestes columnes de llum elaborades amb corten.

El pressupost global d’aquest projecte és de 27.487.27 euros, bona part dels quals són aportats per la Diputació de Girona mitjançant una subvenció. Les tasques d’instal•lació d’aquestes noves lluminàries han inclòs també la realització de rases i les canalitzacions del cablejat elèctric.

El parc urbà del Puig del Molí de Vent
L’any 2005 es van realitzar les obres d’urbanització de Molí de Vent i l’Ajuntament de Palamós va habilitar l’espai públic resultant com a parc, conservant els elements construïts en aquest puig durant la Guerra Civil. El projecte també va incloure la instal•lació de valises de llum i l’adequació dels itineraris d’aquest espai.

L’any 2010 es varen recuperar els refugis i l’observatori del Molí de Vent, amb una actuació vinculada al “Memorial Democràtic”. Aquesta actuació va netejar l’indret, i es va procedir a tancar les edificacions existents, amb portes d’acer corten.

Les bateries de defensa
Durant la Guerra Civil les bateries del Puig de Moli de Vent protegien el municipi i el port dels atacs navals i aeris.

Aquests elements, que es troben relativament ben conservat, són constituïts per l’espai on s’ubicaven els canons, l’edificació que acollia el comandament de tir de les bateries, així com la xarxa de refugis annexos que disposa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat