S’estrena la millora realitzada en el paviment de sauló situat davant l’escenari del passeig de Mar

Ahir diumenge, 28 de març, es van reprendre les activitats a l’escenari del passeig del Mar, i concretament les que organitza habitualment en aquest indret l’Agrupació Sardanista Costa Brava. En aquest cas es tractava del concert de sardanes que va realitzar la cobla Bisbal Jove, que a partir de les 12 h va oferir aquesta proposta musical per al públic assistent, que es va ubicar davant l’escenari, en cadires convenientment separades i amb la utilització de mascareta.

Aquesta proposta va servir per a l’estrena de la millora realitzada, el desembre passat, en el paviment de sauló situat davant l’escenari del passeig de Mar, ja que fins al moment i a causa de les mesures per reduir els riscos de contagis per Covid, no s’havia programat en aquest espai cap activitat oberta al públic. Mitjançant aquest concert es dóna el tret de sortida en la utilització d’aquesta nova superfície, que mitjançant les obres realitzades es va permetre regularitzar i consolidar.

L’actuació es va centrar en la superfície de 260m2 que hi ha concretament davant l’escenari, la qual està situada en la secció del passeig delimitada entre els carrers de la Mercè i el de l’Avió. Aquest àmbit s’utilitza no només per a la passejada, sinó també com espai on es realitzen propostes culturals i lúdiques durant tot l’any.

Amb les obres realitzades es va minimitzar la pols, els esvorancs i els sots que dificultaven les activitats que allà es realitzen. Al mateix temps es redueixen les despeses de manteniment que suposa l’arranjament de la superfície, afectada de manera freqüent per l’erosió i amb l’aparició de corriols longitudinals provocats per l’aigua de la pluja, que acaben arrossegant el material granular que compon el sauló.

Aquests treballs també varen servir per a millorar l’accessibilitat dels vianants entre la vorera i la zona central del passeig del Mar, on es va eliminar la canal de recollida d’aigües que separava aquests dos espais. Aquest element es va anivellar amb formigó, instal•lant tubs interiors per donar continuïtat a la canalització de les aigües de pluja.

Els bancs que hi havia ubicats en la zona arranjada es varen situar de manera agrupada als extrems del nou paviment, formant conjunts, que des del perímetre permeten als seus usuaris seure mirant cap a la part central de l’espai.

El projecte de regularització i consolidació del paviment de sauló de la part central del passeig del Mar va tenir un cost global de 25.800 euros, i va formar part de les propostes sorgides mitjançant el procés de pressupostos participats de 2019.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp