S’inicia avui la 6a edició de les jornades “Palamós Gastronòmic” amb una oferta d’activitats que tindran lloc durant aquest mes d’octubre

Avui divendres 6 d’octubre, es posa en marxa la sisena edició de les jornades “Palamós gastronòmic” que cada any permeten donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els professionals dels fogons.

Inici amb el producte pesquer com a protagonista
Les activitats previstes en el programa d’enguany s’allargaran fins al 22 d’octubre i s’encetaran aquesta tarda amb dues propostes que faran protagonistes els productes pesquers que es desembarquen al port pesquer de la vila.

Per un costat una visita guiada a la subhasta del peix que tindrà lloc a partir de les 16.30 h a la llotja del port, i que es repetirà a les 17 i 17.30 h. Posteriorment a les 20 h, es durà a terme a l’Espai del Peix (situat damunt la llotja del peix) un show-cooking de cuina marinera, on es donaran a conèixer algunes de les espècies pescades en el litoral palamosí i la millor manera de cuinar-les.

Aquestes dues propostes també es tornaran a realitzar els dies 13 i 20 d’octubre, pel que fa a la visita guiada a la subhasta del peix; i els dies 7, 13, 14, 20 i 21 d’octubre per al show-cooking de cuina marinera.

Demà dissabte a les 17.30 h el programa d’activitats dedicades al producte pesquer també inclourà una visita guiada al Museu de la Pesca on poder conèixer el passat i el present d’aquest sector.

Tallers de Cuina i degustació de vi
El programa d’activitats seguirà el dimecres dia 11 amb la primera de les dues sessions previstes en aquesta edició, dels Tallers de Cuina amb els restaurants i tavernes de la vila. Aquests tallers tindran lloc a l’Espai del Peix de 17 a 18.30 h amb entrada gratuïta. El públic participant d’aquesta activitat podrà conèixer de primera mà els secrets d’alguns dels plats o receptes més populars que se serveixen en els establiments de restauració de la vila. La sessió restant dels Tallers de Cuina tindrà lloc el dia 18 d’octubre.

Les jornades “Palamós gastronòmic” 2017 també inclouen el vi com producte destacat i així és previst l’organització, els dies 15 i 22, de visites guiades amb degustació a la finca Bell-lloc del celler Brugarol; i el tast de vins de la D.O. Empordà amb maridatge, que es durà a terme el 21 d’octubre a l’Espai del Peix.

Entre altres propostes previstes també s’inclou el Taller de Cuina del Peix per a Famílies que es realitzarà el dia 21 d’octubre a l’Espai del Peix, i on s’explicarà com reconèixer les diverses espècies pesqueres, les seves qualitats organolèptiques, com netejar-les i, finalment, com cuinar-les.

Menús gastronòmics i concurs “#Palamosgastronomic2017”
El “Palamós gastronòmic” inclourà durant tot el mes i dins la seva oferta de propostes, el tradicional “pastís dels Agustins” elaborat pels pastissers de la vila i elaborat a base d’ametlles, sucre, mantega, ou i farina; així com els variats menús gastronòmics maridats amb vins de la D.O. Empordà que serviran els restaurants del municipi, així com una àmplia oferta de tapes i pinxos que es podran trobar a les tavernes de la vila.

Precisament, i en el vessant més lúdic, les jornades inclouran el concurs d’Instragram “#Palamosgastronomic2017” que premiarà la millor tapa i el millor menú entre els restaurants i les tavernes participants.

El concurs proposa degustar els menús gastronòmics o qualsevol de les tapes en els establiments participants, i penjar, entre el 6 i el 22 d’octubre, una imatge de l’àpat que més hagi agradat, amb el hashtag #Palamosgastronomic2017 i l’etiqueta @visitpalamos. El plat o la tapa més fotografiada aconseguirà el premi, i entre tots els participants se sortejarà un cap de setmana per a dues persones a Palamós que inclou: una nit d’allotjament amb esmorzar inclòs, dos menús gastronòmics, un show-cooking de cuina marinera a l’Espai del Peix i la visita al Museu de la Pesca.

L’organització d’aquestes jornades compten amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona (Diputació de Girona), l’Associació empresarial i de comerç Fecotur, el col•lectiu de restaurants de la vila, l’Associació de Tavernes del Barri Vell, les pastisseries de la vila, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp