S’inicia el darrer procés d’elaboració del Pla Estratègic de Participació Ciutadana de Palamós

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós i el grup impulsor del Pla de Participació Ciutadana de la vila, han dut terme durant les darreres setmanes les jornades de presentació i debat entre els col•lectius educatius, associacions de veïns, entitats, agents econòmics i ciutadans, per tal de recollir propostes i esmenes al Pla Estratègic de Participació Ciutadana del municipi.

Precisament el passat dissabte 5 de maig va tenir lloc un taller participatiu que tancava el procés d’aquestes jornades. Durant més de tres hores es va anar revisant el document del Pla Estratègic de Participació i es van recollir les esmenes presentades per les entitats i associacions.

Durant aquest taller també es va constituir la comissió mixta, formada per quatre representants dels grups polítics, quatre tècnics de l’ajuntament, quatre membres del grup impulsor i quatre ciutadans, que es reunirà durant aquest mes de maig per tal d’analitzar les esmenes recollides, tant en les jornades de presentació i debat, com les que s’han fet arribar durant aquest dies al blog (www.participaciopalamos.wordpress.com).

PROCÉS FINAL DE REDACCIÓ I APROVACIÓ
En aquest procés la comissió mixta consensuarà colegiadament i elaborarà el redactat final del document en funció de l’esborrany i les aportacions acceptades.

Aquest document definitiu serà presentat a la ciutadania en general en una jornada que tindrà lloc el proper dia 9 de juny, i posteriorment es presentarà al Ple municipal del mes de juliol per a la seva aprovació.

La previsió d’aquest calendari és que el pressupost municipal 2013 pugui recollir les primeres propostes de la futura Agenda de Participació Ciutadana i en àmbits com el de la organització de la Festa Major o la reforma del passeig del Mar de Palamós, entre altres.

EL PLA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE PALAMÓS
El procés d’elaboració del Pla de Participació Ciutadana de Palamós va néixer fa un any arrel de la Jornada del Projecte Educatiu de Ciutat organitzada el març de l’any passat.

El nucli impulsor de “Palamós Ciutat Educadora”, en tant que organisme que vetlla per l’execució de les accions del projecte educatiu de ciutat, va va exposar en aquella jornada teories i experiències sobre la participació ciutadana, i unes taules de discussió van aportar elements de reflexió per a l’aplicació de la participació a Palamós.

Fruit d’aquesta Jornada va sorgir un grup de ciutadanes i ciutadans interessats en participar en l’elaboració del Pla de participació ciutadana. Aquest grup es va constituir com a grup impulsor i va iniciar els treballs d’elaboració d’un Pla Estratègic de Participació Ciutadana de Palamós.

De manera paral•lela, amb la constitució del nou Consistori sorgit de les eleccions de maig de 2011 es va crear a l’Ajuntament de Palamós la figura del Regidor de Participació Ciutadana. El grup impulsor i la Regidoria van unificar criteris i establir com a bases de partida uns objectius bàsics i una metodologia de treball per donar coherència a tot el procés, definir-ne les idees marc i planificar-lo.

A partir d’aquests objectius entre setembre i desembre 2011 el grup impulsor va redactar un esborrany de pla que va ser assumit per la regidoria com a document base d’un procés de debat ampli per arribar a la redacció del pla definitiu.

Aquest debat es va iniciar el febrer de 2012 amb la presentació del document als grups polítics amb representació municipal i al conjunt de caps d’àrea i de serveis de l’Ajuntament.

El procés ara segueix amb la participació directa dels palamosins i les palamosines i amb l’interès de tenir-lo en plena vigència l’any que ve.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp