S’inicia el desplegament de la fibra òptica a Palamós

Durant la setmana passada es va iniciar a Palamós el desplegament de la fibra òptica. Una desena d’operaris de l’operadora Vinga realitzen aquesta tasca que ja s’ha completat a la zona centre del municipi, per seguir ara pel barri de l’Eixample i que progressivament abastarà tota la vila.

El desplegament d’aquest servei es realitza majoritàriament pels passos existents del cablejat de telèfon de coure, per la qual cosa no es preveu haver de realitzar rases a la via pública per a soterrar aquest servei, excepte aquells encreuaments de carrers que no hi ha un pas aeri pel cablejat.

Desplegament finalitzat al setembre
El bon ritme de les feines fa preveure que en tres mesos el projecte de desplegament de la xarxa de distribució de la fibra òptica s’hagi completat a un 80% del municipi, amb uns 6000 punts de servei, restant només les zones més allunyades del nucli urbà. El projecte complementarà el 100% del desplegament durant el mes de setembre.

Un cop efectuada la instal•lació, totes les persones que estiguin interessades en aquest servei d’Internet d’alta velocitat hauran de contactar amb la companyia per a contractar-lo. En aquest sentit l’operadora Vinga ja ha fixat una oficina al municipi, concretament a l’avinguda de l’Onze de Setembre.

La fibra òptica permet navegar a una velocitat molt superior a l’ADSL, descarregar i pujar continguts a 300 Mb simètrics, incloure línies fixes de telèfon, així com la recepció dels senyals de televisió en alta definició.

Per a l’Ajuntament de Palamós aquest nou servei permet situar al municipi a l’alçada del que requereixen els seus ciutadans i les seves empreses, millorant la seva competitivitat i posant al seu abast les noves oportunitats que ofereixen les TIC.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp