S’inicia el període de preinscripcions del programa de formació i inserció laboral, Pla de Transició al Treball PFI-PTT, adreçat a joves de 16 a 21 anys

A partir d’avui dilluns 25 de maig i fins al 5 de juny té lloc el període de preinscripcions per al curs 2020-2021, del programa de formació i inserció laboral, Pla de Transició al Treball PFI-PTT, adreçat a joves de 16 a 21 anys.

Aquesta proposta formativa, totalment gratuïta, és organitzada conjuntament pels ajuntaments de Palamós i Palafrugell en conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

El PFI-PTT té com a finalitat facilitar l’accés a l’ocupació o a la reincorporació al sistema educatiu, dels joves de 16 a 21 anys que han acabat l’etapa d’ensenyament obligatori (ESO) sense haver obtingut la corresponent titulació i volen formar-se en una professió.

Formació en vendes i hoteleria
L’oferta formativa que es presenta per al proper curs 2020-2021, se centra en les branques de: vendes i hoteleria. Els joves interessats en la realització d’aquests cursos ja poden fer la seva inscripció telemàticament mitjançant el web www.insbaixemporda.cat.

El curs de vendes, oficina i atenció al públic, inclou formació en marxandatge en punts de venda, empaquetament i presentació comercial, ús d’eines ofimàtiques i màrqueting digital, tècniques administratives bàsiques o atenció al client.

En el cas d’hoteleria, cuina i serveis de restauració, es forma els alumnes en la preelaboració aliments i elaboracions culinàries senzilles o bé en la conservació d’aliments i begudes de qualitat seguint condicions i normativa de seguretat.

El Programa de formació i inserció laboral, PFI-PTT
Mitjançant el Programa de formació i inserció laboral, PFI-PTT, s’adopten mesures formatives de caràcter teòric i pràctic, encaminades a millorar les possibilitats d’ocupació i la inserció al món del treball dels joves participants.

Els cursos es desenvolupen de setembre a juny i es divideixen en tres àmbits: orientació i seguiment dels alumnes, formació professionalitzada, i pràctiques a les empreses on els alumnes realitzen un total de 180 hores.

És precisament amb la col•laboració de les empreses, indústries i comerços dels municipis participants, on els joves poden posar a la pràctica tots aquells coneixements apresos; un element bàsic per a poder garantir a aquests nois i noies la possibilitat d’aconseguir un lloc de treball un cop finalitzat el curs.

Per a qualsevol consulta us podeu adreçar al Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós, al 972 31 87 02.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat