S’inicia el procés de lluita biològica contra les plagues d’insectes que afecten l’arbrat viari de Palamós

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat el procés de lluita biològica contra les plagues d’insectes que afecten l’arbrat viari.

L’objectiu és poder anar revertint al municipi l’ús de fitosanitaris i plaguicides, substituint-los progressivament per productes que siguin innocus per a la salut i el medi ambient i recuperant el funcionament natural de l’arbrat.

L’actuació es va iniciar durant la setmana passada en els til•lers del carrer Ample, molt afectats en anys anteriors per plagues de pugons.

En aquest cas tècnics d’una empresa especialitzada i operaris dels serveis de jardineria municipals hi han ubicat blísters amb l’insecte parasitoide Aphidius colemani. Dins de cadascuna d’aquestes petites caixes hi ha unes 100 larves d’aquest insecte, que parasita els pugons, posant els ous al seu interior i evitant així el creixement d’aquests. Els propers dies s’alliberaran Aphidoletes aphidimiza (250 individus per blíster), les larves del qual devoren els pugons.

Aquest tipus d’actuacions resten molt condicionades per les temperatures que afecten els cicles biològics tant de les espécies controladores com de les plagues. El mètode de control de plagues mitjançant el procés de lluita biològica té una efectivitat més lenta que utilitzant plaguicides, però una major durabilitat en el temps, en assolir-se un equilibri entre els depredadors i les preses que minimitza molt els efectes negatius sobre l’arbrat i l’espai públic (com ara la melassa enganxosa que es genera als carrers afectats).

La lluita biològica és un sistema absolutament innocu per a les persones i el medi, i evita la incorporació de productes químics a la natura. Les actuacions de lluita biològica seguiran durant aquests propers dies en altres zones del municipi afectades per plagues en l’arbrat viari.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat