S’inicia el procés de votacions per a l’elecció dels millors esportistes amateurs del municipi 2022, entre deu candidatures

Aquesta setmana les àrees municipals d’Esports i de Participació Ciutadana han iniciat la darrera fase del procés que permetrà obtenir, entre les deu candidatures resultants, els noms dels millors esportistes locals no professional de la temporada 2021/22, que competeixin en un club palamosí.

Es tracta de cinc dones i cinc homes els quals han estat proposats per a la ciutadania del municipi mitjançant la consulta realitzada en el procés participatiu que, amb aquest objectiu, va començar el passat mes de febrer, on qualsevol ciutadà/na o club esportiu de Palamós ha pogut proposar les persones del municipi que consideren que compleixen les condicions per a l’obtenció d’aquest reconeixement.

En la tria de persones proposades com a candidates, s’ha tingut en compte, no solament les seves marques i resultats esportius, sinó també per les seves qualitats humanes, socials i solidàries, que se sumen per a l’assoliment d’aquest reconeixement que fa cada any el municipi.

D’aquesta manera s’han destacat els títols oficials de la federació corresponent, marques personals i rècords de les proves en les quals competeix. Però també l’esforç emprat per aconseguir èxits (compaginar estudis i entrenaments, viatges…) així com la trajectòria esportiva singular, experiències esportives o fets personals extraordinaris més enllà de les competicions.

Procés de votacions i persones candidates
Ara s’ha iniciat la darrera fase d’aquest procés amb les votacions populars que poden fer totes les persones empadronades a Palamós majors de 14 anys, amb un màxim de tres suports en cadascuna de les dues categories, masculina i femenina.

El procés de votacions es realitza mitjançant la plataforma Decidim (palamos-decidim.ddgi.cat) i es podrà fer fins al dia 20 de maig. Les deu candidatures finalistes són (categories femenina i masculina):

Blanca Batlle Busquet. Atletisme
Té 18 anys i estudia medicina. Durant la temporada 2022-23 ha assolit excel·lents resultats esportius com: a campiona de Catalunya de Cros Sub20 (2023); 3a al Campionat Espanya de Cros Sub20 (2023); 5è lloc i 2a ESP al Cros Internacional d’Elgoibar (2023); o 9a al WMTRC (Campionat del món de Trail Running) a la modalitat d’Up&Down (2022).

Clàudia Castellanos Robledillo. Gimnàstica rítmica.
La Clàudia té 11 anys i fa 4 anys que practica gimnàstica rítmica, disciplina en la qual va iniciar-se quan tenia 3 anys per després fer patinatge. Entre títols i rècords es destaca 2a a la fase de Lliga Territorial-Blanes: 3a classificada nivell Obert, 1a Fase Comarcal-Pals: 1a classificada Obert, 3a Fase de Lliga Territorial – Pals: 1a classificada Obert, entre altres.

Roser Castillo Miquel. Natació màster.
Nascuda l’any 1951. Nedadora fins els 15 anys al Club Natació Barcelona, atleta des dels 16 fins als 25 anys, i nedadora màster des del 1988. Ha estat medalla d’or, plata i bronze en diversos campionats d’Espanya i de Catalunya al llarg d’aquests anys.

Maribel Morillas Fernández. Triatló.
Nascuda el 1967, competeix amb el Club Natació Olot, en categoria 55 – 59 femení. La seva disciplina es tracta de córrer, nedar i anar amb bicicleta. En el seu extens currículum es destaca la medalla d’or en categoria veterana en el Campionat d’Europa Multiesport de triatló de Bilbao-Bizkaia, en la modalitat d’aquabike en 5000 m.

Laura Rodríguez Botella. Atletisme.
Atleta palamosina de 22 anys, categoria absoluta, que va començar l’any 2015 en l’Associació Atlètica Palamós. Durant els darrers anys ha obtingut títols catalans i ha participat en Campionats d’Espanya. Aquesta temporada ha estat internacional en la modalitat de cros.

Ramon Figueras Moner. Vela.
És el vigent campió d’Espanya de vela de la classe Europa. El regatista forma part del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós.

Alberto Garcia Vadillo. Trail.
Té 29 anys. Havia estat anteriorment competint amb BTT i ara està fent trail. L’any passat va ser la gran figura de la Transgavarres després d’aconseguir aturar el cronòmetre en 3h 57m 27s, quedant-se a tan sols 19 segons del rècord absolut.

Biel Mas Aymerich. Bàsquet.
Jugador de bàsquet d’11 anys i 173 cm format a la Salle Palamós i actualment jugador del Bàsquet Girona i de les seleccions gironina i Catalana de Mini. Campió de lliga nivell A amb Bàsquet Girona, quedant imbatuts tota la temporada regular.

Josep Navarro Garcia. Triatló.
Triatleta de 65 anys. L’any 2019 va córrer la Titan Desert quedant 3r classificat. El passat 2022 va ser Subcampió d’Espanya triatló de mitjana distància.

Martí Ramirez Torrent. Rem oceànic.
És especialista en llargues travessies a rem, campió en diversos Campionats i lligues a nivell català i campió d’Espanya. Membre de l’equip guanyador de la regata a rem més dura del món (31 dies, 17h i 8 m) com és la Talisker Whisky Atlantic Challenge que es disputa entre l’illa de la Gomera (Canàries) i Antigua (Carib).

La votació popular que ara s’inicia donarà com a resultat el nom de les dues persones guanyadores com a millors esportistes amateurs del municipi 2022 (categories femenina i masculina), que es faran públics durant la Gala de l’Esport Palamosí que tindrà lloc el dia 15 juny al Teatre La Gorga.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp