S’inicia el procés de votacions que ha de decidir la inversió de 200.000 € en millores d’equipaments i espais públics del municipi

Demà divendres 20 d’agost l’Ajuntament de Palamós obrirà les votacions del procés de participació ciutadana que ha de decidir la inversió de 200.000 euros en millores d’equipaments i espais públics del municipi.

Es tracta de la darrera fase del procediment emprat en el marc dels Pressupostos Participats que agrupa, no només l’aportació econòmica prevista per aquest any, sinó també la de 2020, seguint la decisió del Consell de Participació Ciutadana de realitzar aquests processos cada dos anys amb l’objectiu de no carregar la ciutadania amb projectes de participació molt seguits i per respectar el ritme de desenvolupament dels diferents projectes escollits que es trobin en període d’execució.

L’actual procés de Pressupostos Participats es va iniciar el novembre de l’any passat i després de les diverses fases, ara es troba en el punt final amb les votacions definitives, després que el taller participatiu ciutadà realitzat el juliol passat decidís les set propostes resultants.

Les propostes que es posen a votació, són les següents:
1. Millorar el paviment del camí d’accés a la Bell-lloc, que va des de la fàbrica Nichirin fins al terme de Vall-llobrega. Reparació del mobiliari de les dues zones de lleure ubicades en aquest àmbit. Pressupost aproximat: 90.000 €.

2. Adequació de la plaça Josep Sarquella per a nous possibles usos. Arranjar la superfície de sauló, les connexions elèctriques, els espais d’ombra i el mobiliari com taules i bancs. Pressupost aproximat: 90.000 €.

3. Adequar l’àmbit del parc de l’Arbreda. Treure la tanca del carrer Jacint Verdaguer i fer una grada. Habilitar un lavabo públic. Repensar la zona de jocs infantils. Pressupost aproximat: 100.000 €.

4. Millora dels parcs infantils. Proposta de l’espai que hi ha al costat del camp de futbol. Pressupost aproximat: 50.000 €.

5. Millora de les tres places situades al carrer Martí Montaner Coris i la del carrer Vincke. Pressupost aproximat: 80.000 €.

6. Implantació d’elements esportius i de joc als espais públics de Palamós. Una zona a tenir en compte seria el que hi ha davant la nau de 50 metres. Pressupost aproximat: 80.000 €.

7. Adequació del parc urbà Molí de Vent per a fomentar les passejades i el contacte amb la natura. Pressupost aproximat: 50.000 €.

Procés de votacions
Del 20 d’agost al 5 de setembre es durà a terme el procés final de votacions, on les persones empadronades a Palamós majors de 16 anys, hi podran participar per decidir quines d’aquestes set són les propostes on es destinaran els 200.000 euros d’inversió previstos.

Les votacions es podran fer de manera telemàtica, a través del web participa.palamos.cat, o bé mitjançant les butlletes de votació que es podran recollir, i un cop omplertes, també dipositar, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) ubicada a l’edifici de l’Ajuntament, a la Biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou”, o bé a l’equipament municipal polivalent de les Galeries Carme.

L’Àrea de Participació Ciutadana també ha distribuit un total de 10.000 butlletes entre els domicilis del municipi per tal de facilitar als ciutadans el procés de votació.

Un cop tancades les votacions (5 de setembre) i després de recomptar les propostes amb més vots, l’Ajuntament de Palamós farà públic el resultat definitiu d’aquest procés de participació ciutadana mitjançant un acte informatiu de retorn obert a tothom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp