S’inicia el programa d’activitats incloses en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Palamós se suma un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany té lloc del 20 al 28 de novembre. És per això que des de l’Ajuntament de Palamós s’han previst diverses activitats que tenen com a objectiu promocionar i sensibilitzar la societat en el consum sostenible i l’economia circular.

Combatre el malbaratament d’aliments i la contaminació dels plàstics
El programa de propostes s’obre aquest matí (22/11/21), amb la realització d’una xerrada divulgativa que té lloc, de manera presencial, a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal, però que també s’hi pot participar telemàticament, i que és dirigida principalment al sector comercial del municipi especialitzat en productes alimentaris.

Durant aquesta activitat s’han presentat iniciatives com l’App “Too good to go”, que té l’objectiu de combatre el malbaratament d’aliments. Aquesta aplicació és adreçada a supermercats, restaurants, fleques, botigues de menjar preparat, hotels o fruiteries, mitjançant la qual aquests establiments poden reduir el seu excés de menjar diari, venent-ho al públic a un preu més reduït.

El programa d’activitats seguirà amb la realització de la proposta “Al Mercat, zero plàstic”, que de dimecres 24 a divendres 26 de novembre i en horari de matí, ubicarà una parada informativa al Mercat Municipal de Palamós on es realitzaran accions de sensibilització als ciutadans sobre la problemàtica ambiental dels plàstics.

Els clients del Mercat que s’apropin aquests dies a aquest punt informatiu, seran obsequiats amb diversos materials reutilitzables com carmanyoles o bosses reutilitzables, mitjançant els quals poder evitar, en les seves compres, la utilització d’embalatges de plàstic d’un sol ús.

Tallers participatius per a reduir residus i donar-los una nova funció
Finalment dissabte 27 de novembre la sala polivalent de la biblioteca acollirà diversos tallers pensats per a tota la família, on es realitzaran diverses propostes que ensenyaran als participants a reduir residus i donar-los una nova funció.

Amb aquest objectiu de 9 a 13 h, es durà a terme un taller de reparació de bicicletes, on es reconstruirán bicicletes velles recollides per la Fundació Astres. Un cop reparades se cediran al projecte de Cooperació Internacional “Bicicletes per a l’educació, a el Senegal”, de la Fundació Bicicletes sense Fronteres. L’aforament per aquesta activitat és limitat i per això cal inscripció prèvia a: biblioteca@palamos.cat o mediambient@palamos.cat

De 10 a 13 h també s’ubicarà un punt d’intercanvi de llibres i jocs de taula, i es complementarà l’activitat amb un taller de transformació de samarretes en bosses per anar a comprar, i un altre de decoració de pots de vidre, per a incentivar el seu ús per anar a comprar productes a granel. Les persones interessades a poder participar en aquests dos tallers, cal que portin les samarretes o els pots de vidre que volen transformar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat