S’inicia el projecte d’instal•lació de semàfors per regular la cruïlla del carrer de López Puigcerver amb l’avinguda de l’Onze de Setembre

Aquest matí, 24 d’abril, s’han iniciat les obres d’instal•lació d’un nou grup semafòric a la cruïlla del carrer de López Puigcerver amb l’avinguda de l’Onze de Setembre. Aquest projecte, elaborat conjuntament per l’Àrea de Serveis Tècnics i la de Mobilitat de l’Ajuntament de Palamós, té com objectiu donar solució als problemes de retencions i de dificultat de gir que en ocasions es produeixen en aquest punt cèntric del municipi i molt transitat.

Es tracta de dos nous grups de semàfors que s’instal•laran, un al final del carrer de López Puigcerver i coincidint amb l’avinguda de l’Onze de Setembre; i l’altra a la vorera dreta de l’Onze de Setembre (direcció Sant Joan) just abans de coincidir amb el carrer de López Puigcerver.

La nova instal•lació semafòrica permetrà aturar els vehicles que circulin en els dos sentits per l’avinguda de l’Onze de Setembre, deixant el pas lliure per a la còmode incorporació dels vehicles i autocars (aquest últims provinents de l’estació de Sarfa) que accedeixen a l’Onze de Setembre des del carrer López Puigcerver.

El procés de les tasques d’instal•lació motiva el tancament durant tres dies, d’avui a divendres, del tram del carrer López Puigcerver, entre Onze de Setembre i Orient, per tal de fer les rasses de canalització del cablejat dels nous conjunts semafòrics.

Durant aquest període els vehicles que circulin pel darrer tram de López Puigcerver es desviaran al passeig del Mar pel carrer d’Orient i els autocars de Sarfa tindran la seva parada provisional davant l’oficina de Turisme del passeig del Mar. És previst que per a la resta del projecte no calgui tallar totalment cap més carrer, aplicant puntualment el pas alternatiu de vehicles.

Els treballs d’instal•lació de tot el nou conjunt semafòric i del pintat de la senyalització horitzontal d’aquesta cruïlla s’allargaran durant 15 dies. El projecte d’ubicació dels nous semàfors té un cost de 21.314,27 € (+IVA) i ha estat adjudicat a l’empresa Alumbrados Viarios S.A (Aluvisa).

Aquests nous semàfors se sumaran als que ja hi ha actualment una mica més endavant, coincidint amb l’accés als carrers de Dídac Garrell i a l’avinguda del president Macià.

Precisament aprofitant la instal•lació dels nous semàfors, tot aquest conjunt semafòric, nous i antics, passaran a ser de format més modern i equipats amb làmpades de tecnologia LED.

Tots els semàfors amb tecnologia LED abans de l’estiu
L’Ajuntament de Palamós va aprovar l’expedient de contractació del projecte d’ubicació d’aquests nous semàfors amb la inclusió del servei de manteniment de les instal•lacions semafòriques del municipi que també preveu el canvi de les actuals làmpades de tots els semàfors del municipi a làmpades amb tecnologia LED, les quals tenen un consum energètic molt més baix amb un manteniment molt menor.

Aquest canvi global que permetrà aplicar la tecnologia LED es començarà a realitzar un cop finalitzat el projecte d’instal•lació del nou conjunt semafòric de a la cruïlla del carrer de López Puigcerver, i es preveu que es pugui completar a tots els semàfors de la vila abans d’aquest estiu.

Tot aquest canvi de tecnologia suposarà un estalvi aproximat de 27.215 kWh/any que es traduiran en una reducció de la factura pel consum elèctric d’uns 3.810 € anuals.

Repintat dels passos de vianants
En paral•lel la Brigada Municipal realitza durant aquest dies els treballs de millora del pintat de la senyalització viària horitzontal de tot el carrer de López Puigcerver.

Aquestes tasques formen part del procés de repintat de la senyalització viària horitzontal de diversos carrers de Palamós, on s’inclou el carrer d’Enric Vincke, l’avinguda de Catalunya, entre el carrer de Carmel i l’avinguda de l’Onze de Setembre; i finalment s’incidirà també en l’àmbit dels carrers del barri de Mas Guàrdies on es pintaran les delimitacions de les zones d’estacionament.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat