S’inicia la campanya “Recicla vidre per elles” amb l’objectiu de contribuir a la prevenció del càncer de mama

Palamós se suma als municipis de l’Estat que impulsen la campanya “Recicla vidre per elles”, que té com a objectiu mobilitzar els ciutadans a reciclar envasos de vidre per a contribuir, en aquest cas, a una causa solidària: la prevenció del càncer de mama, a la vegada que es segueix fomentant el reciclatge.

Amb aquest interès s’han instal•lat al passeig del Mar (a l’altura del carrer d’Aragó) dos contenidors de recollida selectiva de vidre, especialment pintats de color rosa i amb informació de la campanya, que fins a final de mes restaran en aquest indret per a la sensibilització ciutadana.

Aquesta iniciativa és impulsada a Palamós per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Palamós.

La campanya “Recicla vidre per elles” s’ha estès per més de 170 ciutats de l’Estat. D’aquesta manera, Ecovidrio ha instal•lat 500 contenidors roses per tot el país, i aportarà una donació econòmica a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaridad frente al Cáncer, amb l’objectiu de seguir treballant en la conscienciació i prevenció d’aquesta malaltia.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Llenos de vida”. El miniglú es pot utilitzar a casa per a la recollida selectiva del vidre, que un cop ple es transportarà i s’abocarà al contenidor gran ubicat al carrer.

Aquest miniglú es pot adquirir a través del web: miniglu.es, i tots els beneficis generats es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i recerca del càncer.

19 d’octubre, Dia Mundial del Càncer de Mama
La campanya comença avui, 19 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Mama. L’objectiu d’aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta patologia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món.

Segons les dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’any 2020 se’n van registrar més de 2,2 milions de casos i prop d’una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida.

La detecció precoç permet localitzar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia: mantenir un pes saludable i evitar l’obesitat -especialment després de la menopausa-, fer activitat física regularment, reduir el consum d’alcohol i practicar la lactància materna, son elements bàsics per a prevenir aquest tipus de càncer.

Dades de reciclat de vidre a Palamós
Aquesta campanya també fomenta el reciclatge del vidre entre la societat local. En aquest sentit cal destacar que l’any 2020 els ciutadans i ciutadanes de Palamós van reciclar un total de 678 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va aportar de mitjana 37,4 kg.

Respecte a la taxa de contenització, Palamós se situa amb una mitjana de 199 habitants per contenidor, comptant amb un total de 91 iglús per als residus d’envasos de vidre instal•lats al municipi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp