S’inicia la regulació d’accés amb vehicle motoritzat a l’espai d’interès natural Castell-Cap Roig

Aquest dimecres, 1 de maig (00:01h), l’Ajuntament de Palamós tancarà l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig.

Aquesta mesura ja es va aplicar durant el període festiu de Setmana Santa, però ara ho farà ininterrompudament fins a final d’estiu, i mentre perduri el risc d’incendis forestals. Pel que fa a l’espai natural de la pineda d’en Gori-S’Alguer, el tancament ininterromput s’aplicarà a partir del 15 de juny i fins a final d’estiu.

L’Ajuntament de Palamós fa efectiva un any més aquesta regulació d’accés, amb l’objectiu de vetllar per a la conservació dels valors d’aquest espai natural, gestionar el seu ús públic, prioritzant l’accessibilitat a peu i amb bicicleta, i vetllar per la seguretat dels usuaris que freqüenten de manera intensa l’espai, coincidint amb la primavera i l’estiu. Amb el tancament d’aquesta zona es vol facilitar la intervenció dels equips en el cas que l’espai es veiés afectat per un incendi o altres situacions de risc, alhora que es potencia l’ús sostenible i la conservació d’aquest paratge emblemàtic del municipi.

Tancament dels accessos per a vehicles

Aquesta restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquest sector. Aquesta mesura implica tots els accessos a l’EIN Castell-Cap Roig, que es controlaran en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell, amb terme municipal en aquest àmbit, i d’acord amb la Generalitat de Catalunya. Els accessos a peu per a vianants, pel camí de ronda o pels corriols existents, continuaran oberts amb tota normalitat.

Espai d’aparcament a Castell

Els vehicles que es desplacin a l’EIN Castell-Cap Roig podran estacionar en el pàrquing situat a la part superior de la plana i més proper a la carretera asfaltada que dona accés a Castell, i que a partir de demà 1 de maig i fins a final d’estiu aplicarà tarifa d’estacionament, excepte per als propietaris de vehicles que tributen el seu impost de circulació a Palamós, que en aquest cas serà gratuït.

El període de pagament serà de dilluns a diumenge, i en aquest espai no es permet la pernocta de furgonetes, autocaravanes ni l’acampada lliure.

El disseny modular d’aquest aparcament permet anar obrint zones d’estacionament a mesura que s’incrementi l’afluència d’usuaris a Castell. D’aquesta manera s’anirà augmentant el nombre de places i fins a un màxim de 600 cotxes.

Per tal d’informar a temps real del nivell d’ocupació de l’aparcament de Castell, s’utilitza el panell lluminós que es troba ubica en un lateral del giratori que des de la carretera C-31 dona accés al camí que condueix a la platja. Aquest panell permet evitar que els vehicles accedeixin a Castell en el cas que l’aparcament estigui complet.

Cal destacar que l’altra zona d’aparcament amb la que compta Castell, que en aquest cas està situada al final del camí d’accés a la platja (50 places), restarà oberta exclusivament per a l’estacionament de vehicles de persones acreditades com a discapacitades o amb problemes de mobilitat; i per als serveis ubicats a la platja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp