S’inicia una nova edició del cicle d’activitats que promouen els valors naturals i ambientals de Palamós

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós organitza un nou cicle d’activitats que amb el títol “Aquesta tardor…el rebost del bosc!!” té l’objectiu de promoure el coneixement i la difusió dels valors naturals i ambientals dels diversos espais naturals del municipi, fomentant-ne l’aproximació i descoberta de la seva biodiversitat.

Aquesta nova proposta divulgativa se suma a les que ja es realitzen durant l’any coincidint amb les diverses estacions de l’any.

“AQUESTA TARDOR…EL REBOST DEL BOSC!!”
“Aquesta tardor…el rebost del bosc!!” proposarà tallers que es realitzaran principalment en espais naturals de la vila, i que permetran al públic interessat l’aproximació a la micologia, o bé a l’etnobotànica amb la descoberta de les plantes medicinals, decoratives o bé d’ingredients culinaris. Les diverses activitats que s’inclouen en el programa es van iniciar el passat dissabte 27 d’octubre i s’allargaran fins al 20 de desembre.

PROJECCIONS DEL FICMA
Les activitats programades, totes elles gratuïtes, inclouen també les projeccions de dos treballs presents al Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient-FICMA. La primera de les projeccions serà la titulada Residus no prevista per al dijous 8 de novembre, i li seguirà el 20 de desembre la que porta per nom Comprar, llençar, comprar. Ambdues projeccions tindran lloc a partir de les 21 h al teatre auditori La Gorga.

SORTIDES GUIADES AL BOSC I EXPOSICIÓ DE BOLETS A St. JOAN
El dissabte passat 27 d’octubre es van iniciar les activitats amb la primera de les sortides al bosc i més concretament amb la programada per a conèixer les diverses espècies de bolets que es poden trobar en l’àmbit del municipi, una activitat que es complementa amb un tast de les espècies recol•lectades organitzat a la finca municipal de Can Pere Tià.

Aquestes sortides per recollir i conèixer els bolets, tenen lloc a l’espai natural de Castell-Cap Roig i es tornaran a repetir els dies 2 i 3 de novembre.

Precisament aquest darrer dia la sortida comptarà amb la participació de micòlegs experts de la Fundació Micològica Joaquim Codina que explicaran les característiques dels bolets que es recullin i que posteriorment es mostraran a l’exposició que s’obrirà el mateix dissabte 3 de novembre a la sala Polivalent de la plaça Mossèn Gumersind, a Sant Joan, i que restarà oberta al públic el dia 3, de 17 a 20 h, i el diumenge 4 de novembre, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h. Els dies 5, 6 i 7 de novembre es podrà visitar l’exposició demanant cita prèvia.

TALLERS D’ETNOBOTÀNICA
El programa d’activitats inclou per al diumenge 11 de novembre, el primer taller d’etnobotànica. Les persones que participin en aquesta primera sessió de l’activitat, tindran l’oportunitat de realitzar un itinerari guiat mitjançant el qual podran conèixer les plantes i les flors que ofereix el bosc per a la creació de corones o garlandes de decoració elaborades exclusivament amb elements naturals del bosc.

Posteriorment el dia 17 de novembre l’apartat d’etnobotànica proposarà poder aproximar-se a les herbes remeieres. Els brots, les tiges, els arrels, els fruits o les llavors que contenen en molts casos una solució natural i curatives a diverses malalties comuns.

Finalment aquest taller es tancarà el dia 25 de novembre amb una darrera sortida al bosc que permetrà apropar-se a aquells productes que poden ser utilitzats con a complement dels àpats, con un ingredient de gran valor culinari.

Per a poder participar a les sortides guiades, o a qualsevol de la resta de recorreguts guiats o tallers inclosos en aquest cicle, caldrà la inscripció prèvia de les persones interessades a l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, ubicada a l’edifici de l’Espai del Barri (C/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12) o bé al telèfon: 972 27 72 00.

FESTA DEL RECICLATGE
El dia 7 de desembre aquest programa d’activitats mediambientals inclourà també la Festa del Reciclatge que es durà a terme a la Nau Polivalent dels 50 metres i que, oberta a la participació de tothom, comptarà amb tot un seguit d’activitats lúdiques i participatives amb el reciclatge com a protagonista.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat