S’inicien els actes centrals del Carnaval de Palamós que tindran la Gran Rua de dissabte com a principal referent

Ahir dimecres, la tradicional festa de la “Vesprà” va donar el tret de sortida a la programació principal del carnaval de Palamós, en un acte que organitzen les colles d’animació i l’Associació del Carnaval.

L’alcalde de Palamós, la presidenta de l’Associació del Carnaval, i bona part dels regidors i les regidores del consistori municipal, varen rebre a la reina el carnestoltes, Queen Follón i el Rei Conejo Andante, protagonistes del carnaval palamosí, que acompanyats per la seva colla, Les Folloneres, varen accedir a la balconada de l’Ajuntament per tal de donar lectura a un pregó amb el qual es va obrir oficialment a Palamós els actes centrals del carnaval 2023.

Avui dijous Gras, 16 de febrer, els infants i joves són els protagonistes amb el carnaval infantil, que s’enceta amb la Gran Rua matinal i la festa infantil al parc de l’Arbreda. La jornada té continuïtat a la tarda, amb la rua infantil/juvenil a les 17:30h, a l’avinguda de Catalunya, i tot seguit el ball de fi de festa a la Nau dels 50 metres, amb la música en viu del grup Atrapasomnis.

El cap de setmana s’obrirà demà divendres 17 de febrer, amb la tradicional “Despertà”, on a partir de les 6 h, les colles d’animació del Carnaval recorreran els carrers del municipi per convidar els ciutadans i ciutadanes a participar de la festa. La cercavila musical finalitzarà a les 9 h, amb la botifarrada, que les colles participants en la “Despertà” duran a terme a l’aparcament de sauló de la platja Gran. Aquest dia la Reina i el Carnestoltes visitaran l’Ajuntament i el Mercat Municipal, i participaran de l’arrossada popular dels botiguers, que tindrà lloc a les 13:30 h, al carrer Cervantes. La jornada inclou a partir de les 17 h, la festa de decoració temàtica dels carrers comercials de la vila, i a les 18 h, a la plaça de Catalunya, el “Karnavaloke”, en el qual la colla Els Pirats conviden tothom a participar d’aquest karaoke de carnaval.

El dissabte 18 de febrer, el carnaval de Palamós viurà la seva diada principal, que s’engegarà a les 11 h, amb una cercavila d’anunci de la Gran Rua que realitzarà la colla Els Pirats. Posteriorment a les 15.30 h es donarà inici a la Gran Rua del Carnaval amb la participació de desenes de comparses i carrosses que recorreran les avingudes centrals de la vila. L’organització ubicarà cadires distribuïdes pels carrers per on transcorre la Rua.

El dia següent, diumenge dia 19 de febrer, es tancarà el cap de setmana central del Carnaval de Palamós amb la cercavila matinal que tindrà lloc a les 11.30 h al passeig del Mar. A partir de les 18h, la Reina i el Carnestoltes visitaran la Llar Municipal de la Gent Gran i, finalment, a les 20 h, es tancaran els actes de diumenge amb la tradicional Exhibició de Comparses a la Nau dels 50 metres.

Els actes del carnaval de 2023 finalitzaran el dimecres 22 de febrer amb l’Enterrament de la Sardina. L’activitat s’iniciarà al carrer Cervantes a partir de les 17.30 h, amb la sentència i posteriorment la mort del Carnestoltes. A les 18:45 h, tindrà lloc la processó de dol pels carrers Cervantes, Major i Notaries. Seguirà a partir de les 19.30 h la lectura del testament del Carnestoltes, al carrer Roda, i finalment, a les 20 h, la sardinada popular a l’estenedor de xarxes del port.

L’Àrea de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Palamós mitjançant la Policia Local, ha preparat el dispositiu per poder tancar els carrers, assegurant el bon desenvolupament dels actes i garantint, mitjançant rutes alternatives, la connexió als diversos sectors de la població.

Avui dijous 16, des de les 23 h i fins diumenge 19, no es podrà estacionar a l’aparcament de la Planassa. També restarà tancat, però en aquest cas fins demà divendres a les 12 h, l’aparcament de sauló de la platja Gran. Demà divendres 17 des de les 12:30h restarà tancat el carrer Cervantes i des de les 14:30 h, també restaran tancats a la circulació i prohibició d’estacionament fins les 21:00h , l’avinguda del President Macià, entre Onze Setembre i Alba; el carrer Orient des de carrer Santa Bàrbara, i carrer Alba des de López Puigcerver.

El dissabte 18 des de les 05:00h restarà prohibit estacionar al carrer d’Àngel Guimerà i les avingudes de la Llibertat, Lluís Companys, l’Onze de Setembre i la baixada del port. Es tallarà la circulació progressivament des del port fins polígon de Sant Joan, des de les 07:00h del matí i romandrà tancat fins les 23:00 h. Finalment el diumenge 19 des de les 05:00h es prohibirà estacionar tot el passeig del Mar, des de les 07:00h del matí i restarà tancat fins les 16:00h.

Zones d’aparcament
Amb motiu del tancament de les avingudes centrals de la vila, els vehicles que vulguin accedir al pàrquing del Cervantes hauran de fer-ho pel carrer de Balmes, mentre que la sortida es farà pel carrer de la Prosperitat. En referència a zones d’estacionament, per dissabte es recomana també poder utilitzar pàrquing de la platja Gran, amb accés d’entrada i sortida pel carrer Aragó; el del carrer del Dr. Botet, a la zona del far; o bé els tres situats a la ronda de l’Est (entre la carretera de La Fosca i el camí vell de La Fosca) i també el del carrer de Santiago Bañeras (al Pla de Nau).

Cal destacar que l’aparcament de la Planassa no s’hi podrà estacionar durant tot el dissabte dia 18, ja que aquest espai acull els actes de fi de festa de la rua. Amb motiu del tancament puntual d’aquest aparcament, l’Ajuntament de Palamós ha acordat, amb la direcció del Port Marina, la gratuïtat de l’estacionament de vehicles dins les seves instal·lacions durant tot el dissabte 18 de febrer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp