S’inicien les obres de la nova estació d’autobusos de Palamós

El Departament de Territori de la Generalitat, ha iniciat les obres per a construir una nova estació d’autobusos a Palamós, que comportarà una inversió de 2,8 MEUR.

Aquesta actuació millorarà la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona i de la comarca del Baix Empordà, i molt particularment, la circulació per l’interior del municipi de Palamós. A més, la nova estació, que entrarà en servei la tardor que ve, i el seu conjunt actuaran com element catalitzador d’una nova configuració urbana del sector. Aquesta obra compta amb finançament del fons europeu Next Generation.

Actualment, Palamós disposa d’una estació d’autobusos situada al carrer López i Puigcerver, al centre urbà, en una localització que dificulta la circulació dels autobusos, com a conseqüència d’una trama de carrers estrets i concorreguts de trànsit viari que fa difícil l’accés còmode d’aquests vehicles de transport de viatgers.

La nova instal·lació es construirà a la prolongació del carrer d’Enric Vincke i ocuparà una superfície total d’uns 4.000 m2, disposarà d’una platja de 7 andanes per als autobusos en semibateria i també comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila davant de les andanes.

L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets. Tot el conjunt està dissenyat per a permetre la modulació dels espais. Es preveu que la nova estació registri més de 243.000 viatgers anualment.

Un tancament de vidre facilitarà la visió de les andanes des de la sala d’espera i la marquesina que s’ha projectat sobre les andanes, a més de proporcionar confort a les persones usuàries, permetrà l’entrada de llum natural per sobre de l’edifici. La sala d’espera estarà climatitzada i tindrà connexió de fibra òptica. L’estació disposarà de panells electrònics informatius dels horaris i incidències, sistema de megafonia i videovigilància. L’obra inclourà la instal·lació de panells fotovoltaics per autoconsum de l’estació.

L’Ajuntament de Palamós va modificar el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) amb l’objectiu d’obtenir els terrenys necessaris per a la construcció d’aquest equipament, cercant aquells que millor s’adaptessin a les necessitats del municipi i del servei. Aquesta modificació també va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació.

L’Ajuntament va acordar la transmissió de la titularitat dels terrenys, en favor de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de destinar-los a la construcció d’una estació d’autobusos. L’empresa pública CIMALSA gestionarà la nova estació.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp